Donaldas Kairys.Foto: Martin Ahven
Korvpall
6. aprill 2019, 20:26

Riietusruumi saadetud Kairys: olen vilega väga rahul!

Eesti-Läti korvpalliliiga pronksimatš kujunes ootamatult tuliseks, kolmanda veerandaja keskel saadeti teise tehnilise veaga riietusruumi Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys. 

"Arvan, et kõik teevad väikeseid vigu. Üldiselt olen vilega väga rahul! Eriti neljandal veerandajal. Siis olid kohtunikud suurepärased," kommenteeris Kairys lätlaste kohtuniketriot. "Halvad momendid* sattusid järjest nii meie kui ka kohtunike jaoks. Emotsioonid said lihtsalt võitu."

Loots lisas, et täna polnud kerge mängule tulla: "Tahtsime esikohta, muidugi oli keeruline platsile tulla. Aga usun, et leidsime vajaliku energia. Ogre mängis väga hästi ja tegid meie elu raskeks. Neil on tugev tiim ja austame neid sügavalt." 

Vaatamata peatreeneri eemaldamisele jättis Kalev napilt võidu koju. Tabava kolmesega Kalevile pronksmedalid toonud Kristjan Kitsingu sõnul tuli lind lihtsalt teele lasta. 

"Polnud mingeid mõtteid, tuli lihtsalt visata. Tunne oli hea! Läks sisse," rääkis Kitsing kolmesest, mis 0,8 sekundit enne lõpuvilet Kalevile Ogre vastu 87:85 võidu tõi.

Kogu mänguga ta siiski rahule ei jää. "Pall ei liikunud ja kaitses ka ei sujunud. Niimoodi Unicsi vastu minna ei saa," vaatas Kitsing ka juba teisipäevasele VTB Ühisliiga mängule ette. 

*Alustuseks vilistasid kohtunikud Tanel Kurbasele teesklemise eest tehnilise vea, millega Kalevi peatreener Donaldas Kairys rahul polnud. Olukorra lõpetuseks määrati ka tiimi pingile tehniline viga. 

Kohe järgmisel rünnakul vilistasid kohtunikud äärmiselt kaheldava vea Maksim Salašile. Süttinud Kairys tormas platsile ja oli ilme järgi valmis kohtuniku ära sööma. Alustuseks tehniline, kuid see leedulast maha ei rahustanud. Õigusemõistjatel ei jäänud muud üle kui peatreener riietusruumi saata.