Robert Valge (sinises). Foto: Twitter @CompeticionFEB
Korvpall
7. aprill 2019, 23:05

AJALUGU! Hispaania kõrgliigas nähti väljakul uut eestlast, Vene madistas Madridi Realiga

Pühapäeval kirjutati Eesti korvpalli ajalooraamatusse juurde üks väikene peatükk. Nimelt sai Robert Valgest neljas eestlane, kes Hispaania kõrgliigas platsile pääsenud. 

21aastane eestlane usaldati San Pablo Burgose 99:76 võidumängus Fuenlabrada Montaki eest väljakule kohtumise lõpuhetkedel. Kokku jõudis Valge parketil viibida veidi alla kahe minuti. Eestlase ainus teele saadetud vise ei tabanud, ühtegi muud statistilist näitajat ta kirja ei saanud. 

Veidi kehvemalt käis Siim-Sander Vene ning tema leivaisa Gran Canaria käsi. Kanaari saarte meeskond jäi 77:71 alla Madridi Realile. Vene viibis väljakul 24 minutit ning tõi selle ajaga kaheksa punkti (kolmesed 2/3, kahesed 1/2), noppis kaks lauapalli ning andis ühe korvisöödu. 

Lisaks Valgele ning Venele mängib praegu Hispaania kõrgliigas veel Janari Jõesaar, kelle koduklubi Tenerife kaotas täna 87:91 Manresale. Jõesaar viie ja poole minutiga punktiarvet ei avanud. Varasemalt on Hispaanias pallinud veel Kristjan Kangur (Baskonia). 

Pole välistatud, et juba uuel hooajal lisandub sellesse nimekirja veel nimesid. Hispaania madalamates liigates kulutavad juba praegu parketti nii Sander Raieste (Baskonia, mängib enamasti duubli eest) kui ka Rauno Nurger (Huesca).  

Standings provided by Sofascore LiveScore