Anett Kontaveit Miami turniiril. Foto: Steve Mitchell/USA TODAY Sports
Tennis
8. aprill 2019, 10:00

Kontaveit loovutas ajaloolise edetabelikoha ning pikendas puhkust (1)

Eelmisel nädalal Eesti tenniseajalugu teinud ja maailmaedetabelis 14. kohale tõusnud Anett Kontaveit pidi värskelt avaldatud pingereas ühe koha loovutama. 

Pärast Miami Openil poolfinaali jõudmist otsustas Kontaveit veidi hinge tõmmata ning eelmisel nädalal ühtelgi turniiril ei osalenud. Seetõttu möödus temast Madison Keys, kes Charlestonis esikoha noppis.

Viimati nimetatud turniiril kolmandasse ringi jõudnud Kaia Kanepi tõusis edetabelis 82. positsioonilt 75ndaks. Tipus muutusi ei toimunud, Naomi Osaka hoiab esikohta Simona Halepi ja Petra Kvitova ees. 

Esiti pidi Kontaveit täna alustama WTA turniiri Luganos, kuid nüüd on ta võistlejate nimekirjast maha võetud. Praeguse seisuga on Eesti esireket üles antud 22.-28 aprillini peetaval Stuttgarti Porsche GP-l, kus ta tõenäoliselt avab ka oma saviliivahooaja. Praegu keskendub Kontaveit peamiselt treenimisele.

Meeste ATP tabelis langes Jürgen Zopp kolm kohta ning on 171. 63 parema seas muutusi ei toimunud, parim on Novak Djokovic, kes edestab Rafael Nadali ja Alexander Zverevit.