Viljandi jalgpallimeeskond.Foto: Tiit Tamme
Jalgpall
8. aprill 2019, 11:23

Meistriliiga klubi president selgitab, miks kõrvaldati kaks võtmemängijat (1)

Eilses Eesti jalgpalli meistriliiga kohtumises jättis Viljandi Tulevik matšis Nõmme Kalju vastu ootamatul koosseisust välja kaks võtmemängijat. Kaasa ei teinud põhiväravavaht Karl-Romet Nõmm (21) ja poolkaitsja Kristjan Kask (19). Miks?

"Nõmm ja Kask on võistkonnast määramata tähtajaks eemaldatud. Distsiplinaar… Ütleme nii, et nad eksisid reeglite vastu, mis ei ole võistkonnas aktsepteeritav," vahendab Soccernet.ee Tuleviku peatreenerit Sander Posti pärast matši antud kommentaari. 

Õhtuleht uuris täna klubi presidendilt Raiko Mutlet, mis meeskonnas toimub.

"Tegemist on klubi ja meeskonna sisese teemaga. Meie eesmärk on see võistkonnasiseselt lahendada. Me ei näe põhjust seda avalikult lahata. Loodame, et olukord laheneb ruttu ja siis polegi põhjust rohkem detailidesse minna," selgitab Mutle. 

Küll aga on kommentaariumis käima läinud elav arutelu, kus vutimeeste pahategude üle spekuleeritakse. Kas klubil poleks lihtsam avalikult kõik ära rääkida? 

"Peame mõtlema, kellele me aru anname, ja kes on sihtgrupp. Kui meie enda fännid ja kogukond nõuab selgitusi, siis võib-olla tõesti. Aga antud juhul ma ei näe, mida see peaks andma vastasvõistkonna fännidele või nendele mängijatele," usub Mutle. 

Ta lisab: "Läheme sammhaaval meeskonnaga professionaalsemaks. Soovime seda teha absoluutselt kõiges. Võistkonna sees on paika pandud mingisugused reeglid. Nendest ei peetud kinni. Kui me pidevalt järgi annaksime, siis me ei saavuta tulemust, mida soovime." 

President kinnitab, et kummagi mängija karjäär klubis jätkub: "Kindlasti saab andeks anda! Me oleme juba oma olemuselt sellised. Teatud olukordades on mängijatel vaja natukene aega, et mõista, mis on nende tegude tagajärg. 

Ei saa olla alati nii, et "ah, juhtus, läheme eluga edasi". Tahame ka mängijates professionaalsust kasvatada. Jah, me pole tippvõistkond, aga mängijaid tahavad jõuda jalgpallis kaugele. Siin, Viljandi keskkonnas peab endast igal pool maksimumi andma, et üldse jalgpallurina läbi lüüa."

Mutle loodab, et nii Nõmme kui ka Kase jaoks on väikene raputus kasvatusliku efektiga. "Loodame, et mängijad aduvad seda ja käituvad ka vastavalt," sõnab ta ning lisab, et pikem jutuajamine vutimeestega seisab veel ees.