Trond Nystad (paremal). Foto: Twitter @eWilmedia
Doping
8. aprill 2019, 17:22

Norra suusatreener: dopinguga patustamine on hullem kui ema tapmine (13)

Trond Nystad oli üks suusatreeneritest, kes Seefeldis lahvatanud dopinguskandaali tagajärjel oma ameti maha pani.  

Väljaandele Dagbladet antud usutluses sõnas norralane, et keelatud ainete tarvitamine on isegi hullem, kui enda lihaselt emalt elu võtmine. 

"Kui ma olin väike, siis õpetati meile, et ema tapmine on väga halb, kuid dopinguga kokku puutumine on veelgi hullem," oli Nystadi üks värvikamaid võrdlusi keelatud ainete tarvitamise kohta. 
 
Pärast Seefeldis lahvatanud dopinguskandaali pani Nystad oma ameti Austria suusakoondise peatreenerina maha, kuna sealsed ametivõimud võtsid kinni ka tema näpunäidete järgi treeninud Max Hauke ning Dominik Baldaufi. 
 

"Tuhanded inimesed nägid selle MMi nimel vaeva ning praegu on neile kõigile kuul pähe lastud. Tunne on täiesti sürreaalne. Oleksin nagu filmis, aga ei tea, kes on peaosas. Ma poleks kunagi uskunud, et sattun sellisesse situatsiooni," sõnas varasemalt ka Norra suusakoondise peatreenerina tegutsenud Nystad päev pärast oma hoolealuste vahistamist.

"Mul on raske sõnadesse panna kui pettunud ma olen. Kõik on ühtäkki täiesti tähtsusetu. Austria spordiinimesed lihtsalt kõnnivad ringi ega mõista. See on hoomamatu."