Ott Tänakut ootavad uuel aastal ees uued väljakutsed. Foto: Martin Ahven
WRC
8. aprill 2019, 18:50

PÕNEV! Ott Tänakut ootavad järgmisel aastal ees täiesti tundmatud väljakutsed

Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) ametnikud on hetkel Jaapanis aru pidamas sealsete rallientusiastidega järgmise aasta Jaapani MM-ralli osas. Pärast seda võetakse suund aga Keeniasse. 

Jaapani parlamendiliige Furuya Keiji postitas juba eelmise nädala lõpus oma Facebooki lehele foto koos WRC-sarja juhi Oliver Cieslaga ja kirjutas, et autoralli MM-sarja üks etapp tomub järgmisel aastal saareriigis.

Väljaande Autosport andmetel liiguvad ralliisad seejärel edasi Keeniasse, kus sealsete korraldajatega MM-etapi detailidele viimane lihv antakse.

Kõigi eelduste kohaselt peaksid uued võidukihutamised kalendrisse mahtuma juba järgmisel hooajal. Suure tõenäosusega teeksid neile ruumi Euroopa rallid. Spekulatsioonide kohaselt peaksid neile ruumi tegema Korsika ning Sardiinia rallid.

Jaapanis on MM-ralli toimunud kokku kuuel korral, aastatel 2004-2008 ning  2010. Enim, kahel korral, on seal triumfeerinud Mikko Hirvonen, korra on tõusva päikese maal poodiumi kõrgeimale astmele tõusnud ka Peter Solberg, Marcus Grönholm, Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier. Ent kui kümmekond aastat tagasi oli tegemist puhta kruusaralliga, siis nüüd ootavad sohvreid ees sildedad asfaltteed. 

Keenia kõrbeteedel on WRC-masinad kihutanud kokku 29 korral. Viimati külastasid ralliässad Aafrika mandrit 2002. aastal, mil liivaradadel näitas nobedaimat minekut Colin McRae. Talle järgnesid Harri Rovanperä ning Thomas Rädström, esimesena jäi toona poodiumilt välja Markko Märtin. 

See oli ka ainus kord, kui Märttin mustal mandril gaasipedaalile kuuma andis. Ott Tänak pole Jaapanis ega Keenias varem võidu kihutanud.