Liza Mintusova (vasakult) Riinu Vassiljev ja Nele Saar.Foto: Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit
Spordivaria
8. aprill 2019, 21:05

Kulturismi- ning fitnessimaailma algajad jagasid nädalavahetusel medaleid (2)

Laupäeval Pärnus aset leidnud lahtised karikavõistlused algajatele kulturismis ja fitnessis tõi Eesti fitnessi-maastikule uusi tähti.

Naiste bodyfitnessi kategoorias astus üles üks uus võistleja. Tubli ülesastumise eest sai bodyfitnessi esikohakarika Anu Halgma.

Rannafitnessi noorte ja juuniorite kategoorias astus üles kaks võistlejat. Esikohakarikas läks sel puhul Valter Vassiljevile, teiseks tuli Sten Kaskmann. 

Rannafitnessi meeste kategoorias jagati karikad seekord järgmiselt: Olavo Ojatamm tuli kolmandaks, Artur Sedov teiseks ning Rait Vahermets esimeseks. 

Artur Sedov (vasakult) Rait Vahermets ja Olavo Ojatamm. Foto: Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit

Kulturismi noorte ja juuniorite kategoorias noppis ainsa võistlejana esikoha Hugo Keit. 

Meeste klassikalises kulturismis võistles ühtekokku neli meest. Kolmandaks tuli Rene Ehasalu, teiseks Aivar Meldre ja karika tõstis pea kohale Mihail Polonski.

Bikiinifitnessi noorte ja juuniorite kategoorias tõusis poodiumi kõrgeimale astmele Christin-Amani Kiivikas, talle järgnesid Rebecca Lamberg ja Kristi Markus. 

Bikinifitnessis oli konkurents juba tunduvalt tihedam. Kuni 164 cm naisterahvaste seas oli osalejaid üheksa ning esikohale jõudis Olga Savelieva. Talle järgnesid Viktoriya Zhuzhina ning Nonna Prokopjuk. 

Enim võistlejaid, kümme, oli bikiinifitnessi pikkusekategoorias 169 cm. Poodiumi täidsid seal Jekaterina Vassiljeva, Galina Deinega ja Kady Pärnaku.  Pärnaku sai ka bikinifitnessi absoluutkategooria võidu.

Bikinifitness -169 cm kategoorias sai kuldse medali kaela Riinu Vassiljev. Talle järgnesid Liza Mintusova ja Nele Saar. 

Vähem kui kolme nädala pärast on kulturistid ning fitnessi inimesed taas võistlushoos. 27. aptillil toimub Salme Kultuurikeskuses Eesti Karikavõistlused kulturismis ja fitnessis.