Kelly Sildaru juunioride MMil.Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Talisport
9. aprill 2019, 11:46

Ajalugu teinud Kelly Sildaru tuli viiendat korda juunioride maailmameistriks! (19)

Kelly Sildaru krooniti Rootsis Kläppenis peetaval freestyle-suusatamise juunioride MMil neidude pargisõidus maailmameistriks. Kokku on 17aastasel Sildarul juunioride MM-tiitleid juba viis. Sel alal pole tema saavutustele kellelgi midagi vastu panna.

Eestlanna kindlustas kuldmedali juba avakatsega, tema sooritus oli tunduvalt kvaliteetsem kui konkurentidel. Kohtunikud andsid talle 92,8 punkti, teisel kohal oli Suurbritannia esindaja Kirsty Muir 81 punktiga ja kolmandale positsioonile sõitis end ameeriklanna Rell Harwood 77 silmaga.

Teisel katsel ei suutnud medalikolmik oma tulemusi parandada, seega jäi järjekord samaks. Sildaru esimene, Muir teine ja Harwood kolmas. Sildaru teenis teise katse eest 92,2 punkti.

Võistlus täispikkuses:

Sildaru tõusis juunioride MMidel freestyle-suusatajate arvestuses läbi aegade edukaimaks medalivõitjaks. Sildarul on nüüd kokku kuus medalit (viis kulda ja üks hõbe), viie medali peal on prantslasest mogulisõitja Perrine Laffont (kolm kulda ja kaks pronksi).

Eesti sportlastest tõusis Sildaru juunioride MMide medaliarvestuses samale pulgale Kristina Šmigun-Vähiga. Murdmaasuusataja võitis 1990. aastate keskel kuus medalit, neist kaks kaks olid kuldsed ja neli hõbedakarva.

Sildaru teeb Kläppenis kaasa ka Big Airi hüpetes. Kvalifikatsioon on neljapäeval ja finaal laupäeval.