Kelly Sildaru.Foto: Miles Holden/Red Bull Content Pool
Talisport
9. aprill 2019, 13:20

Omal alal juunioride MMi suurimaks medalivõitjaks tõusnud Sildaru: ma ei teadnudki seda, väga äge! (21)

Kelly Sildaru krooniti Rootsis Kläppenis peetaval freestyle-suusatamise juunioride MMil neidude pargisõidus maailmameistriks. Kokku on 17aastasel Sildarul juunioride MM-tiitleid juba viis.

Sildaru võidus ei tekkinud täna suuri kahtlusi. Kohtunikud andsid eestlannale parimal katsel punkte 92,8, teiseks tuli britt Kirsty Muir 81 silmaga.

"Nagu ikka, alati saaks paremini, aga jään enda enda sõitudega rahule. Teise hüppesse oli keeruline hoogu saada, seega pidin kava natuke muutma. Ei saanud teha päris seda, mida tahtsin, aga teine variant õnnestus," rääkis Sildaru pärast võistlust Õhtulehele.

Ta lisas, et hoolimata suurest edust polnud ta pärast esimest laskumist päris kindel, et kuldmedal talle kuulub. "Kunagi ei saa täiesti kindel olla. Ja ma ei olnud ka."

Sildarule tuli uudisena, et ta tõusis freestyle-suusatamise juunioride MMide ajaloo suurimaks medalivõitjaks. Sildarul on nüüd kokku kuus medalit (viis kulda ja üks hõbe), viie medali peal on prantslasest mogulisõitja Perrine Laffont (kolm kulda ja kaks pronksi).

"Ma ei teadnudki seda, aga nüüd ma siis tean! Väga äge!" reageeris ta.

Kläppen on Sildaru jaoks üsna kodune koht, sest varem on ta seal treenimas käinud. Plusspunkte teenib Rootsi suusapark ka sellega, et ei asu Eestist nii kaugel kui suurem osa võistluspaiku.

Õige pea ootab ees Sildaru hooaja viimane ametlik võistlus, juunioride MMil on kavas neljapäeval kavas Big Airi hüpete kvalifikatsioon, finaal on laupäeval. Seal on kasutusel pargisõidu raja esimene hüpe, seega ei tohiks võistlejate jaoks üllatusi olla. Siiski pole Sildaru kindel, kas ta kasutab sama trikki, mis pargisõidus (switch left 900) või teeb mõne korrektuuri. Konkurendid on võrreldes pargisõiduga samad.

Kas Kellyl on hea meel, et juba augustis alanud hooajal on jäänud teha vaid üks jõuproov (koos kvalifikatsiooniga kaks)? "Mõnus. Ma ei ütleks, et ärevus on sees, aga päris lahe. Pärast seda tuleb pingelangus, mõnda aega enam võistlusi pole," vastas ta.