Kas tänavu näeb Jaapani rallil ka mõnd Toyota Yarise WRC masinat võistlustules, pole praegu teada. Foto: Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
9. aprill 2019, 17:58

WRC-autod võivad juba tänavu Jaapanis kihutada

Jaapanis toimub tänavu novembris kahepäevane testralli, mis on osa protsessist, et järgmisel aastal toimuks riigis WRC-sarja arvestussse kuuluv võidukihutamine.

Praeguse seisuga Kesk-Aichi ralli nime kandev üritus toimub 9.–10. novembril ehk nädal enne MM-sarja viimast etappi Austraalias. Planeeritud on seitse asfaltteedel kulgevat kiiruskatset, mis on spetsiaalselt WRC-sarja jaoks välja vaadatud, kogupikkusega 123,26 kilomeetrit, teatab sarja koduleht.

Rallikeskus asub Jaapani põhisaarel ehk Honshul, pealinnas Tokiost 260 kilomeetrit eemal Nagakute linnas, Aichi prefektuuris.

Kusjuures jaapanlased korraldasid ka eelmisel aastal testralli (Shinshiro ralli), mida külastas ligi 55 000 inimest. WRC-autosid seal ei osalenud, küll aga demonstreeris Juho Hänninen rahvale väljaspool võidusõitu Toyota Yarise WRC mudelit.

Kas sel aastal on mõnd WRC-autot ka võistlema oodata, pole praegu teada.

Jaapani parlamendiliige Furuya Keiji postitas möödunud nädalal oma Facebooki lehele foto koos WRC-sarja juhi Oliver Cieslaga ja väljendas kindlas kõneviisis, et autoralli MM-sarja üks etapp toimub järgmisel aastal saareriigis. Ametlik ja täpsem teadaanne pidavat tulema 14. juunil.

Jaapani ralli kuulus WRC-kalendrisse ka aastatel 2004-2008 ning 2010. Toona sõideti kruusal.