BC Kalev/Cramo - Kaasani Unics.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
9. aprill 2019, 20:46

GALERII | Teisel poolajal kustunud Kalev/Cramo Venemaa tippklubi šokeerida ei suutnud (1)

Kalev/Cramo korvpallimeeskond pidi teisipäeva õhtul VTB Ühisliigas tunnistama küll Kaasani Unicsi 107:95 paremust, kuid kümnekordse Eesti meistri play-off unistused püsivad sellest hoolimata elus. 

Kalevi šansid Ühisliigas hetkel teist kohta hoidva Unicsi vastu polnud just ülemäära suured. Eesti klubi kahjuks rääkis ka varasem ajalugu. Varasemast 15st vastasseisust oli Cramo võitnud vaid ühe - seda 2013. aasta novembris, kui Venemaa tippklubist oldi üle 60:57. 

Kohtumise alguses käis Kalevi mäng palju läbi Arnett Moultrie, kes omasid ka tassis. Keskmängija korvide toel ehitas Eesti klubi endale väikese edumaa (15:11). Pärast tema pingile taandumist tahtis mänguohjasid endale haarata teine jänki Tony Wroten. Esiti see ameeriklasel ka õnnestus, kuid avaveerandi lõpus tagamehe järjestikused läbimurded enam resultatiivseks ei osutunud. Õnneks ei suutnud ka Unicsi mehed korvi üles leida, mistap Kalevi väikene (25:22) eduseis püsis. 

Kehvalt algas ka teine veerandaeg, kus Kalev tabas oma esimese väljakult viske alles neljaminutilise mängu järel. Vabavisete toel püsiti siiski mängus nig kodusaal pandi rõkkama 3:30 enne poolajapausi, mil Tanel Kurbas ning Arnett Moultrie ilusa alley-oop'i kombineerisid ning Kalevi 37:36 juhtima viisid. Riietusruumi mindi siiski vastaste 47:42 eduseisus. 

Kolmandal veerandajal jätkatki mängimist kui võrdne-võrdsega, kuid määravaks said pisiasjad. Ühel hetkel kalevlased enam täiesti vabaks mängitud positsioonidelt ei tabanud, samal ajal kui Unicsi mehed sopsutasid ka ulmelisi viskeid. Nii tuligi viimast veerandaega alustada juba 17punktilises (63:80) kaotusseisus. 

Suurt pööret ei tulnud mängu ka neljandal veerandajal. Unicsi mehed jalga gaasipedaalilt ei tõstnud ning lõpusireeniks olid tablool vastaste 107:95 võidunumbrid. 

Kalev/Cramo resultatiivseim oli Arnett Moultrie 22 punkti ja 10 lauapalliga. Chavaughn Lewis toetas teda 16 (ja 10 korvisöötu) ning Branko Mirkovic 16 silmaga. Unicsi ründevankrit vedas Errick McCollum, kes ladus Kalevi korvi 33 punkti. 

Neli vooru enne lõppu hoiab Kalev (10 võitu ja 12 kaotust) jätkuvalt play-off kohast kinni, kuid miskit pole veel kivisse raiutud. Pühapäeval sõidetakse külla Permi Parmale ning seejärel tuleb kümne päeva sees kodusaalis madistada veel Peterburi Zenitiga, Nižni Novgorodiga ja Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga.

Nende lähimal konkurendil Saraatovi Avtodoril (9-14) tuleb veel madistada  Nižni Novgorodi, Kaasani Unicsi ja Krasnojarski Jenisseiga.

Teisipäevased Ühisliiga kohtumised:

  • Kalev/Cramo - Kaasani Unics 95:107
  • Nižni Novgorod - Moskva CSKA 89:95
  • Krasnodari Lokomotiv-Kuban - Saraatovi Avtodor 95:91
Standings provided by Sofascore LiveScore