Donaldas Kairys.Foto: Martin Ahven
Korvpall
9. aprill 2019, 21:19

Meeste vähene agressiivsus ärritas Kairyst: mina neid niimoodi ei õpeta (1)

Valitsev Eesti meisterklubi Kalev/Cramo pidi VTB Ühisliigas Kaasani Unicsilt vastu võtma 95:107 kaotuse. Kuigi vastaseks oli Venemaa tippklubi soovis peatreener Donaldas Kairys oma meestelt kõvemat lahingut näha. 

"Ilmselgelt ei tulnud see mäng meil nii välja nagu kujutasime. Jah, vastas oli küll Kaasani Unics, kuid lootsin, et anname kõvema lahingu," sõnas juhendaja mängujärgsel pressikonverentsil. "Meie kaitse oli täna allapoole igasugust arvestus. Igasugune agressiivsus puudus. Kohati oli küsimus meie poolt antavas energias, aga teisest küljest sai maksvusele ka nende klass. Isegi kui meil õnnestus kaitses ees püsida ning neid takistada, siis nad panid visked ikkagi ära."

"Lisaks ei teinud me piisavalt vigu. Kui oleme neljandal veerandajal peaaegu 20ga maas, aga meil on tehtud ainult üks meeskondlik viga... nii ma oma mängijaid ei õpeta. Peame oma asjad selgeks mõtlema, sest meid ootab veel neli mängu ees, kust peame ka võite saama."

Kaasani Unicsi peatreener Dimitrios Priftis kiitis pärast mängu kodusaalis mänginud Kalev/Cramot. "Tulime väljakule täie tõsidusega, kuna Kalevi näol on tegemist ohtliku meeskonnaga. Kui lasta neil joosta ning visata, siis võivad nad väga ohtlikud olla. Õnneks saime nad kaitses kontrolli alla. Olime seal agressiivsed, mis mõjutas väga nende viskeid," sõnas loots. 

Veel jäi ta rahule oma hoolealuste ründemänguga. "Tegemist oli väga ründava mänguga. Ületasime igal veerandajal 25 punkti piiri. Eriti hästi õnnestus meil kolmas veerandaeg (Unics võitis selle 33:21 - K.J)," jätkas ta.  

Ometi leidis juhendaja ka väiksemaid murekohti, näiteks lauavõitlus. "Tean, et Kalev on ründelauas hea meeskond, aga lasta avapoolajal neil võtta 9 ründelauda ning mängu kokkuvõttes 18. Nendega tuleb iga palli nimel võistelda."

Kaasani klubil püsib jätkuvalt ka teoreetiline võimalus Ühisliiga põhiturniir ära võita, kuid Priftis selle peale ei mõtle. "Peame selleks väga järjekindlad olema ega tohi endale kusagil libisemist lubada," sõnas ta.  
Standings provided by Sofascore LiveScore