Petter Solberg (Eesti lipuga) ja Tommi Mäkinen. Foto: MATI HIIS
WRC
10. aprill 2019, 11:04

AITÄH, LEGEND! Markko Märtini kange konkurent lõpetab karjääri

„Mul on paar uudist... Rohkem ma ei võistle, kuid kiivrit päris varna ka ei riputa. Tahan endiselt teha lahedaid asju, nagu näiteks hüvastijätu tuuri,“ teatas legendaarne Norra rallisõitja Petter Solberg sotsiaalmeedias.

44aastase Askimis sündinud Solbergi auhinnakapp on karikatest pungil. Autoralli MM-sarjas võitis ta kokku 13 rallit ja kerkis 52 korda poodiumile. 2003. aastal krooniti ta maailmameistriks, edu Sebastien Loebi ees oli vaid üks punkt. Meie mees Markko Märtin oli toona viies. Aasta hiljem käis Märtini ja Solbergi vahel juba tõsisem heitlus – norralane lõpetas MM-sarja 82 punkti ja teise kohaga, Märtin kaotas kolmandana talle vaid kolme silmaga.

Petter Solberg ja Markko Märtin. Foto: MATI HIIS

Aastal 2014 tõusis Solberg rallikrossi MM-sarja tšempioniks. Temast sai läbi aegade esimene inimene, kes võitnud kaks erinevat Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) egiidi all toimunud MM-sarja. Rallikrossis kordas ta oma edu ka 2015. aastal. Seega kokku on ta kokku kolmekordne maailmameister.

„Karjäär on kestnud 20 aastat, mis on pikk aeg,“ rääkis Solberg ajakirjale Autosport. Mootorispordist läbi imbunud tšempion lisas, et täielikult ta lahkuda ei suuda. Näiteks ei välistanud norralane, et osaleb kunagi Rootsi rallil, mis osaliselt kulgeb ka tema kodumaa radadel.