Foto: Blizzard Entertainment
Esport
10. aprill 2019, 15:01

MIS TOIMUB? „Overwatchi“ liiga on viimase kahe nädalaga ilma jäänud neljast mängijast

Blizzardi menuka tulistamismängu e-spordiliiga Overwatch League'i teine hooaeg on möödunud üle kivide ja kändude. Nimelt on viimase kahe nädala jooksul liigast lahkunud tervelt neli erinevat küberatleeti.

Kotaku kohaselt lahkus esmalt Atlanta Reign meeskonnast Daniel „Dafran“ Francesca, nüüd on aga oma tiimidega hüvasti jätnud ka Dohyung „Stellar“ Lee (Toronto Defiant), Hyeon „Effect“ Hwang ja Christian „Cocco“ Jonsson (Dallas Fuel).

Viimane neist andis meeskonna Twitteri vahendusel teada, et tunneb nagu poleks „Overwatch“ enam tema jaoks. Ta väitis, et lahkumine pole seotud tiimis ega ülesehituses, ta lihtsalt ei naudi mängimist nii nagu varem.

Lee ja Hwangi puhul on situatsioon pisut keerulisem. Mõlemad tõid põhjenduseks enda vaimse tervise ning kuidas on liigas osalemine seda negatiivselt mõjutanud.

Mängijate vaimne tervis on Blizzardi jaoks olulisel kohal. Enne teise hooaja algust üritati leida viise, kuidas e-sportlaste elu kergemaks teha, näiteks vähendades hooajas mängitavate mängude arvu. Samuti tegeletakse probleemiga tiimidesiseselt.