Karol Mets.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
10. aprill 2019, 17:27

Endine vutikoondise peatreener Pehrsson: aitasin Karol Metsal staariks tõusta

Eesti jalgpallikoondise endine peatreener Magnus Pehrsson meenutas hea sõnaga tänavu Stockholmi AIKga liitunud Karol Metsa. "Kui teda nägin, mõistsin, et pean ta koondisesse võtma," ütles juhendaja Rootsi kõrgliiga tegemistele keskenduvas taskuringhäälingus "Studio Allsvenskan".

Pehrsson tunneb, et osalt tänu temale on Mets tõusnud Eesti koondise üheks kõige tähtsamaks liikmeks. "Tihtipeale on minu meeskondades mõni tavaline mängija tõusnud staariks. Eestis oli selleks Mets," ütles peatreener.

Sealhulgas on Pehrsson rahul, et ei lasknud end välistest mõjutajatest segada. Ta hakkas Metsa kasutama kaitsva poolkaitsjana, kuigi Tallinna Floras tegutses võitluslik pallur keskkaitsjana. Pehrssoni mälu järgi sai ta selle eest kriitikat: "Arvati, et olen peast põrunud."

Pärast Pehrssoni Eesti koondise peatreeneriks saamist liikuski Metsa karjäär ülesmäge. 2015. aastal liitus ta Norra tiimi Stavangeri Vikinguga, kaks aastat hiljem soetas ta endale Hollandi kõrgliigasats Breda.

Pehrsson, keda siinmail meenutatakse pigem halva sõnaga, lahkus Sinisärkide tüüri juurest 2016. aasta septembris. Ta kolis tagasi Rootsi, kus viis Malmö riigi meistriks, praegu juhendab ta 16 meeskonna konkurentsis 14. kohta hoidvat Kalmari.