Fernando Alonso.Foto: ANDREJ ISAKOVIC
WRC
10. aprill 2019, 18:24

Vormelitšempion Alonso saab testida Toyota WRC-autot

Fernando Alonso on vormel 1 võistlustsirkusest küll taandunud, kuid tehnikaspordiga tegeleb mees edasi. Toyota rallitiimi boss Tommi Mäkinen on nõus hispaanlasele appi tulema.

Märtsis testis Alonso Toyota Hiluxit, millega sõidetakse kuulsal Dakari rallil. Jaanuaris kirjutas ajaleht AS, et ta suhtles ka Mäkineniga, teemaks olevat võimalik Yaris WRC testimine.

Aprilli alguses andis Alonso Bahreinis kuulujuttudele veelgi hoogu juurde, sest tunnistas, et otsib „teistmoodi väljakutseid, mis ei ole seotud asfaldiga.“ Kas Alonso mõtles siinkohal Dakari rallit või WRC-auto proovimist, jäi toona lahtiseks.

Nüüd kirjutab Hispaania väljaanne AUTOhebdo Sport, et Alonso on palunud võimalust Yaris WRCd testida. Seda pole küll lihtne läbi viia, kuna reeglite tõttu on testipäevade arv piiratud ning 99,9% kordadest kasutavad neid vaid tiimide põhisõitjad.

Seega on võimalik, et Alonso peab ralliauto proovimiseks ootama hooaja lõpuni. Teise variandina saaks ta Yarist testida Toyota Puuppolas asuvas peakorteris. Nimelt võivad WRC-tiimid peakorteri lähedal autot testida nii palju kui hing ihkab.

Mäkinen kinnitas AUTOhebdo Spordile, et Toyota rallitiim tahab Alonsole Yarist proovimiseks anda ning tõenäoliselt tehakse seda mõne sõuürituse käigus.

Fernando Alonso (37)

  • 2005. ja 2006. aasta vormel 1 maailmameister
  • 32 vormel 1 etapivõitu
  • 3 etapivõitu FIA kestussõidu MMil
  • Le Mans’i 24 tunni sõidu võitja
  • Daytona 24 tunni sõidu võitja