Michael Schumacher.Foto: TONY GENTILE
Vormel 1
10. aprill 2019, 18:57

Kunagine vormel 1 boss kritiseeris Michael Schumacherit

Peaaegu 30 aastat vormel 1 tegevjuhina töötanud Bernie Ecclesetone'i sõnul oli ajaloo edukaim vormelipiloot Michael Schumacher kompromissitu võitleja, kellel oli üks selge probleem: ta ei tajunud piire.

Just nõnda ütles 88aastane britt Sport Bildile ning tõi näitena kurikuulsa juhtumi 1997. aastast, mil tiitli nimel võidelnud Schumacher põrkas hooaja viimasel etapil kokku lähima konkurendi Jacques Villeneuve'iga.

Rahvusvaheline autoliit FIA süüdistas igati õigustatult õnnetuses Schumacheri, kellelt võeti ära hooaja kokkuvõttes saavutatud teine koht. Just tol aastal võitis kanadalane Villeneuve oma ainsaks jäänud tiitli. "Skandaalid tõid talle palju tähelepanu, ehkki see polnud alati selline, mida Michael soovis," ütles Ecclestone.

Video intsidendist:

Schumacher lõpetas küll 2006. aastaga esialgu piloodikarjääri, ent naases 2010. aastal vormel 1 ning sõitis kolm hooaega Mercedeses. "Tagasitulek oli F1-sarjale hea, Michaelile aga mitte eriti. Tõsi, seegi on näide sellest, kuidas ta ei mõistnud piire," viitas Ecclestone sellele, et Schumacher jäi vormel 1 tagasi tulles parematest kaugele ning oleks võinud juba esimese korraga pensionile jääda.

Seitsmekordne vormel 1 maailmameister Schumacher pole avalikkuse ees käinud alates 2013. aasta viimastest päevadest, kui ta Prantsusmaa alpides toimunud suusaõnnetuses raske peatrauma sai. Pärast pikka haiglaravi sai ta 2014. aasta sügisel koju, kuid edaspidi pole sakslase tervise kohta ametlikke teateid tulnud.