Cristiano Ronaldo väravat tähistamas.Foto: WOLFGANG RATTAY
Jalgpall
10. aprill 2019, 23:54

Kohtunikud olid Barcelonalt väravat varastamas, Cristiano Ronaldo tõusis Zlataniga ühele pulgale (2)

Jalgpalli Meistrite liiga tänaste veerandfinaalkohtumiste keskses lahingus alistas FC Barcelona võõrsil 1:0 Manchester Unitedi. Teises matšis viigistasid Amsterdami Ajax ja Torino Juventus 1:1.

Barcelona võidutabamuse lõi ManU pallur. 12. minutil oli mänguvahend ohtlikult võõrustajate karistusalas, Luis Suarez saatis palli värava suunas ning nahkkera põrkas Luke Shaw rikošetist võrku. See oli Unitedi kaheksas omavärav Meistrite liiga ajaloos, rohkemat pole maailma tugevaimas klubisarjas keegi suutnud.

Muide, äärekohtunik näitas Barcelona värava ajal suluseisu. Peakohtunik Gianluca Rocchi konsulteeris seejärel VARiga, mis jättis tabamuse igati õigustatult jõusse. 

Enne Ajaxi ja Juventuse kohtumist spekuleeriti palju, kas märtsi lõpus Portugali särgis vigastada saanud Cristiano Ronaldo jookseb Amsterdamis platsile. Seda ta tegi ning avapoolaja lõpus viis ta oma leivaisa ka juhtima, ehkki üritavamaks pooleks oli Ajax.

See tabamus oli Ronaldole Meistrite liigas Ajaxi kodustaadionil kuuendaks. Enne tänast oli vastava rekordi ainuomanik endine Ajaxi ründaja Zlatan Ibrahimovic, kes peab tippmarki nüüd portugallasega jagama.

Teist poolaega alustas Hollandi hiid fantastiliselt: brasiillasest paremäär David Neres lõi poolaja avaminutil viigivärava. Mõned minutid hiljem tähistas Neres taas tabamust, ent kohtunik määras igati põhjendatult suluseisu.

Mõlema paari korduskohtumised mängitakse järgmisel teisipäeval.