Jalgpallisõpradele juba väga tuntud žest. Fotol olev kohtunik pole seotud Bucaramanga ja Santa Fe vahelise matšiga. Foto: Damir Sagolj/Reuters
Jalgpall
11. aprill 2019, 13:11

KURIOOSNE VIDEO | Jalgpallikohtunik määras VARiga värava, kuigi süsteem pole liigas kasutusel

Kolumbia jalgpalliliigas juhtus pealtnäha tavaline sündmus: kohtunik kasutas videokorduse (VAR) abi ning luges värava ära. Olukorra teeb aga kummaliseks tõik, et sealses liigas pole VAR veel kasutuses! 

Käimas oli Bucaramanga ja Santa Fe vaheline kohtumine, kellal tiksus mänguaja viimane veerandtund. 0:1 kaotusseisus olnud Bucaramanga lõi ühe värava tagasi, kuid esialgu ei lugenud kohtunik seda ära.

Pärast proteste otsustas aga õigusemõistja vaadata videokordust, vaatamata sellele, et VARi antud liigas ametlikult kasutusel pole. Nõnda jäigi Bucaramanga värav jõusse ning kümmekond minutit hiljem õnnestus neil ka 2:1 võit noppida.

Kusjuures VARi kasutuselevõtt on Kolumbia liigas olnud tõsiselt kõne all, kuid siiani pole asjaks läinud. Juhtunu järel kinnitas aga kohaliku jalgpalliliidu juht Jorge Enrique Velez, et sel aastal võetakse videokohtunik kindlasti appi.