Viimati kihutati Prantsusmaa maismaal 2014. aasta, kui võidu võttis Jari-Matti Latvala (pildil).Foto: AFP/Scanpix
WRC
12. aprill 2019, 15:40

Prantsusmaa rallil nähakse helget tulevikku: „Ilmselt oleks tegemist maailma suurima ralliga!“

Autoralli MM-sarja kalendri kohal on tulevikus hulk küsimärke. Juba järgmisel hooajal loodetakse kihutada nii Jaapanis kui ka Keenias, kuid selleks peavad teised rallid neile ruumi tegema.

Peamiselt on spekuleeritud, et kalendrist võivad kaduda Prantsusmaa ja Itaalia võidukihutamised. Nüüd aga teatas WRC promootor Oliver Ciesla, et väga hea meelega näeks ta rallit hoopis Prantsusmaa mandril, mitte Korsika saarel. Maismaal toimuval võidukihutamisel oleks eeldatavasti suur potentsiaal, sest prantslastel on olemas staarid nagu Sebastien Ogier ja Sebastien Loeb.

„Imeline, kui õnnestuks sama kvaliteediga ralli korraldada Prantsusmaa maismaal,“ ütles Ciesla ajakirjale Autosport. „Ilmselt oleks tegemist maailma suurima ralliga! Prantsusmaal on väga palju rallifänne, kes oma rahvuskangelasi toetavad. See üritus võiks tõmmata poole miljoni inimese tähelepanu, mis oleks Euroopa mõistes suurepärane.“

Ciesla lisas, et Korsika saarel poleks võimalik sellist mastaapi saavutada. Viimati kihutati MM-sarjas Prantsusmaa maismaal 2014. aastal ja võidu noppis Jari-Matti Latvala. Pärast seda kolis MM-ralli tagasi Korsika saarele.