Charles Leclerc' pole püssi põõsasse visanud. Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
12. aprill 2019, 20:20

Ferrari meeskonnas pandi esisõitja jaotus paika. Kuid see ei pruugi nii jääda

Ferrari vormel 1 meeskonna pealik Mattia Binotto kinnitas, et tänavusel hooajal on nende esisõitjaks ikkagi Sebastian Vettel, mitte Charles Leclerc. 

Binotto sõnul on neljakordne maailmameister jätkuvalt Ferrari esipilood ning kui kahe sõitja vahel on tõesti vaja valida, siis prioriteed on alati sakslasel. "Ta on ikkagi neljakordne maailmameister ja meie meeskonnas on just temal kõige suurem võimalus MM-tiitli pärast võidelda," sõnas pealik. 

Millest aga üldse selline küsimus? Nimelt pole Vettel tänavuse hooaja kahe esimese etapiga liiga head hoogu näidanud. Bahreini GP-l anti Leclrec'ile meeskonna poolt lausa korraldus Vettelist mitte mööda minna, kuid monacolane eiras tiimi käsku. 

Mees ise teise sõitja olukorras probleemi ei näe. "Ma mõistan seda, meil on vaja number ühte ja kahte. Annan endast aga kõik, et seda olukorda muuta. See pole lihtne ülesanne, kuid pean temast lihtsalt kvalifikatsioonis kiirem olema," sõnas Leclerc. 

Austraalia GP-l lõpetas Vettel neljandana ning Leclerc tema selja taga viiendana. Bahreini GP-l oli monacolane see, kes võidu suunas kihutas, ent lõpuks mootoriprobleemide kiuste kolmandana lõpetas. Vettel finišeeris sellegi poolest alles viiendana.