Kaur Kuslap.Foto: LAURA OKS
Sõudmine
13. aprill 2019, 17:16

PALJU ÕNNE! Eesti tippsõudja sai isaks

Samal ajal kui Eesti tippsõudjad avavad Horvaatia pealinnas Zagrebis rahvusvahelist võistlushooaega traditsioonilisel Croatia Open regatil, viibib Kaur Kuslap (29) Eestimaal pere juures, sest sai neljapäeval esimest korda isaks. 

Zagrebis sõidavad kõik Eesti tipud nii ühe- kui ka kahepaadil. Duod on järgmised: Andrei Jämsä - Sten-Erik Anderson, Allar Raja - Jüri-Mikk Udam, Kaspar Taimsoo - Tõnu Endrekson.

"Ka paarisaeru neljapaadid panime kirja, aga kuna konkurents jääb selles klassis hõredaks, otsustasime mitte kaasa teha," sõnas koondise peatreener Matti Killing sõudeliidu kodulehele. "Alguses oli plaan, et Kaur Kuslap lööb samuti kaasa, aga kuna ta sai neljapäeval esimest korda isaks, lubasin mehe loomulikult pere juurde."

Ta lisas: "Oleme juba nädala jagu Zagrebis olnud ja jääme veel mitmeteks päevadeks peale võistlust. Mehed on terved püsinud, välja arvatud kiireloomuline kõhuviirus, mis veidi häiris, kuid rütmi sassi ei löönud.

Töömahukatel nädalatel tegime ca 20 tundi individuaalset tööd: sõudmiseks olid ideaalsed ilmad ning vaid korra pidime rattasadulas higi valama (viide Skradini laagrile - toim.). Võrreldes varasemate aastatega oleme nüüd ainult ühepaatidel valmistunud ning kahepaadid lükkame veele eeloleval võistlusel."

Isaks saanud Kuslapi auhinnakapis on 2017. aasta MMilt neljapaadiga võidetud pronksmedal.