Kelly Sildaru.Foto: AP/Scanpix
Talisport
13. aprill 2019, 18:18

Kelly Sildaru põnevast võistlusest: võtsin rahulikult, närveldamist polnud (2)

Kelly Sildaru lõpetas pika hooaja freestyle-suusatamise juunioride MMi Big Airi hüpete esikohaga. Sildaru on nüüd juunioride MMilt võitnud kuus kuldmedalit ja ühe hõbeda.

17aastane Sildaru oli enne viimast katset üsna keerulises seisus, sest kui ta poleks suutnud oma tulemust parandada, oleks ta pidanud leppima neljanda kohaga. Ent korralik sooritus taganuks kuldmedali ja seda eestlanna ka suutis. Viimasest voorust tuli 83,20 punkti ja kokku teenis Sildaru 175,40 silma. Teise koha saanud Megan Oldham (Kanada) kogus 151,80 punkti.

"Ma ei ütleks, et närv sees oli. Pigem üritasin võtta hästi rahulikult, küll viimasel katsel tuleb kõik välja. Maandumine oligi kindel, haare jäi lihtsalt natuke lahjaks," rääkis Kelly pärast võistlust.

Teise katse eest sai Kelly vaid 46,60 punkti. Mis juhtus? "Maandusin põhimõtteliselt hüppe ära, aga jalad läksid liiga laiali. Maandumiselt välja sõites jäi mu vasaku jala suusa ots lumme kinni ja pidin ennast ümber pöörama. Muidu oleks kukkunud," selgitas ta.

Võistluse formaat soosis põnevust. kolmest paremast hüppest läks arvesse kaks. Päris samasuguseid hüppeid sooritada ei lubata.

Tänavustel X-mängudel, kus Kelly sai kolmanda koha, tuleb hüppeid teha nii vasakule kui ka paremale. FISi võistlustel on valikuvariante enam. Hüpata võib samale poole, aga siis peab sõidusuund erinev olema - otse ja selg ees. Kelly tegi esimese hüppe vasakule, teise paremale poole. Trikk oli mõlemal juhul switch 1080 ehk ta pöörles selg ees kolm korda ümber oma telje.

Nüüd ootab Sildarude perekonda Kesk-Euroopa tuur, kus tehakse koostööd suusafirmaga Faction. Aprilli viimastel päevadel naastakse kodumaale.