Kregor Hermet.Foto: Aldo Luud
Korvpall
13. aprill 2019, 19:07

Kregor Hermet Tartu suurest kaotusest: Eesti poisid oskavad ka ju tegelikult mängida, aga eneseusku napib (2)

Eesti korvpallimeistrivõistluste veerandfinaal Tartu Ülikooli ja Tallinna Kalev/TLÜ vahel on pärast kahte mängu 1:1 viigis. Täna Tallinnas Sõle spordihallis peetud kohtumise võitis Kalev 87:70. Toome lugejateni mängujärgsed arvamused.

Tallinna Kalev/TLÜ abitreener Brett Nõmm...

...pealtnäha üllatavalt suurest vahest: "Ei saa öelda, et nii suur edu üllatav oli. Kontrollisime ka esimest mängu, aga viimane veerandaeg oli päris halb. Nüüd hoidsime terve mängu enam-vähem oma kontrolli all. Muutsime kaitses paar asja ära ja need toimisid. (Tartu liider) Arnas Velicka pani täna ainult 14 punkti. Kui suudame oma tugevused ära kasutada, siis on meil suur võimalus seeria ära võita. Aga ma ei ütle, kumb tiim tugevam ja kes nõrgem."

...Arnas Velicka takistamisest: "Igal võistkonnal on Velicka vastu mingid nipid, nii ka meil. Tartul käib läbi tema hästi palju ja peame tegema nii, et ta poleks meeskonnale nii kasulik. Oma punktid ja söödud toob ta ära, aga proovime võimalikult minimeerida neid asju."

...avaminutite rabedusest: "Esimesel veerandajal olid kõik... ma ei oskagi öelda... vabavise läks ässaks ja närv oli sees. Aga mida mäng edasi, seda kindlamalt me ennast pingi peal tundsime. Teisel poolajal tuli väike mõõn, aga suutsime selle minutilise vaheajaga ära parandada."

***

Tartu resultatiivseimana 17 punkti visanud Kregor Hermet...

...külaliste närvilisusest: "Me lihtsalt ei mänginud oma mängu. Nad said enesekindluse kätte. Nad ei mängi väga kõrge IQ-ga korvpalli, pigem tahavad üks-ühte teha. Lasime neil ära panna ja nii meie mäng samm-sammult lagunes. Tulime Tallinnasse võitma. Õhus oli natuke frustratsiooni, sest me ei mänginud oma taset välja. Sellised asjad ajavad õhu paksuks. Meil kõigil on vaja peeglisse vaadata ja mõelda, miks tänane mäng niimoodi välja kukkus."

...kiduraks jäänud tagaliinist ja toetumisest Velickale: "Pikk hooaeg on selja taga ja kõik teavad, mida mehed teevad. Esimene mäng tuli Velickal väga hästi välja, täna mitte eriti. Me ei saa enda õnnestumist ainult tema kaela panna. Meil on ju veel tagamängijaid. Nad peavad endasse uskuma, Eesti poisid oskavad ju ka tegelikult mängida. Meil on jäänud selline rõhuasetus, et kui Velickal ei tule välja, hakatakse lihtsalt palli söötma. Ei julgeta otsustamist enda peale võtta. Vaja oleks järgmist käiku."

...korvialusest pusimisest, kus Tartu hätta jäi: "(Kalevi keskmängijal) Michael Buchananil on oma plussid, sest ta on lihtsalt nii suur. Aga saame teda teisel pool väljakut ära kasutada, sest ta pole kaitses kõige liikuvam mängija. Aga see väsitab ära, kui mina või Rain Raadik peame teda võtma. Võib-olla ei suuda me seetõttu rünnakul nii suurt panust anda. Aga kaotuse põhjus pole temas kinni."

Seeia kolmas mäng peetakse kolmapäeval kell 19 Tartus. Poolfinaali pääsemiseks on vaja kolme võitu.