DeMarcus Cousins (valges) nuusutamas play-off'ide hõngu. Foto: USA Today / Scanpix
Korvpall
14. aprill 2019, 09:30

VIDEO | Denver ja Philadelphia said play-off'is karge duši osaliseks, Cousins pääses viimaks õuduste nimekirjast

Korvpalliliigas NBA tehti läinud ööl algust play-off mängudega. Avamängudes said võidumaitse suhu Brooklyn Nets, Orlando Magic, Golden State Warriors ja San Antonio Spurs. 

Idakonverentsi teise Toronto Raptorsi ja seitsmenda Orlando Magicu kohtumine pakkus mõlema klubi fännidele ohtralt pingelisi hetki. Lõpuks kaldus kohtumine võõral väljakul mänginud Magicu kasuks, kellele tõi 104:101 võidu DJ Augustini tabav kaugvise neli sekundit enne kohtumise lõppu. 

Augustin oli 25 punktiga ja Magicu resultatiivseim, Evan Fournier toetas teda 16 punktiga. Raptorsi rünnakuvankrit vedasid Kawhi Leonard 25 ja Pascal Siakam 24 punktiga. 

Madalama asetusega klubi võiduga lõppes ka teine idakonverentsi öine vastasseis. Brooklyn Nets (6) oli 111:102 üle Philadelphia 76ersist (3). New Yorki klubi vedasid D'Angelo Russel 26 ning Caris LeVert 23 punktiga. 76ersi parim oli mõned minutid enne avavilet mängukõlbulikuks kuulutatud Joel Embiid 15 silmaga. 

Tiitlikaitsja Golden State Warriors alustas läänekonverentsis teekonda viienda järjestikuse finaali suunas võidukalt. 19596 pealtvaataja silme all oldi 121:104 üle Los Angeles Clippersist. Üleplatsimees oli kaheksa kaugviset tabanud Stephen Curry 38 punktiga. Clippersi parimad olid Montrezl Harrel 26 ja Lou Williams 25 punktiga. 

Tolles mängus püstitati aga erinevaid rekordeid. 

  • Williams ja Harrel on teadaolevalt ainsad pingilt sekkunud tiimikaaslased, kes NBA play-off'ides mõlemad üle 25 silma toonud. Miks teadaolevalt, sest algkoosseisu ning pingimehi hakati kirja panema alles 1970-71 hooajal. 
  • Stephen Curry'st sai NBA play-off'ide liider kolmepunktivisete arvestuses. Warriorsi tähel on nüüd kirjas 386 tabavat kaugviset, mida on ühe võrra rohkem kui Ray Allenil. Aga kui Allenil kulus oma saavutuse jaoks 171 kohtumist, siis Curry'l läks tarvis vaid 91 mängu. 
  • DaMarcus Cousinsi jaoks oli tegemist karjääri esimese play-off kohtumisega. Mehemürakal kulus selleks vaid 565 põhiturniiri kohtumist.
    Kehvemini on NBA-ajaloos läinud vaid neljal mehel: Omri Casspil (588), Nate Williams (642), Otto Moore (682) ning Tom Van Arsdale (929). Neist neljast vaid Casspi võib veel kohamängudele jõuda. Teiste puhul jäidki play-off'id püüdmatuks. 
  • Warriorsi jaoks oli tegemist 333. järjestikuse täismajaga, mis on meeskonna rekord. 

Magusa võidu sai aga San Antonio Spurs (7), kes oli võõral väljakul 101:96 üle Denver Nuggetsist (2). Spursi edu võti oli meeskondlik mäng, DeMar DeRozan tõi 18, Derrick White 16, Bryn Forbes 15, LaMarcus Aldridge 15 ja Rudy Gay 14 punkti. Denveri parim oli Gary Harris 20 silmaga.