Kregor Zirk.Foto: Martin Ahven
Ujumine
14. aprill 2019, 20:52

VINGE: Kregor Zirk ujus Rootsis neljanda Eesti rekordi: nüüd lähen tüdruksõbraga Rooma puhkama! (4)

Kregor Zirk lõpetas oma etteasted Rootsi pealinnas suurepärase sooritusega, püstitades täna õhtul 200 m liblikujumises Eesti rekordi 1.59,45, mis andis talle kolmanda koha.

Võistluse avapäeval parandas 19-aastane tartlane kaks korda Eesti 400 m vabaujumise rekordit ja eile uuendas ta 200 m vabaujumise rekordit.

"Täna hommikul alustasin 200 m liblikat aeglaselt," rääkis Zirk Õhtulehele. "Ei saanud end käima, eks väsimus oli ka sees. Õhtul oli plaan alustada kiiremini ja see õnnestus. Viimane viiskümmend oli muidugi raske."

Nüüd võtab Zirk aja maha. "Tänasega sai aasta esimene treeningu- ja võistlusperiood läbi," arutles ta. "Homme sõidan tüdruksõbraga viieks päevaks Rooma puhkama. Minult on palju küsitud, mille arvelt olen arenenud. Esiteks oleme muutnud treeninguid, oleme leidnud minule sobiva ettevalmistusmudeli. Teiseks olen vabal ajal natuke ringi vaadanud, ka Türgit avastanud. Enam pole mõtetega liialt ujumise juures, see on kasuks tulnud."

Järgmise nädala lõpus põikab Zirk nädalaks koju. Seejärel jätkab treeninguid Türgis baseeruvas profiklubis. Suvi kulmineerub pika raja MMiga.