Spordivaria

TÜLI LÄBI? Maleliidu juhatus läbis suurpuhastuse (3)

LISA KOMMENTAAR

Elust malerindel18. aprill 2019, 06:53
Viimastel valimistel oli ka oma hea külg. Juhatusse ei kandideerinud enam üks alkoholiprobleemidega hädas olev advokaat - loodame, et see mees ei häiri enam oma švipsis olekuga lasteturniiride õhkkonda. Maleklubide juhte käisid toetusühingu kandidaatide poolt mõjutamas ka mõnede muude spordialade endised tuusad - nüüd me teame nende inimeste nimesid ja peame nende tegusid alati meeles. Et Hendrik Olde oli suur noortemale toetaja, siis ilmselt tekivad edaspidi probleemid noortemalega. Üldkokkuvõttes võib aga öelda Remarque kombel: "Malerindel muutusteta".
Elust malerindel18. aprill 2019, 06:39
Hääletada sai 46 klubi. Üle 50% häältest kogus ja uude maleliidu juhatusse valituks osutus valimisjuhendi kohaselt kaks kandidaati 8-st. Margus Sööt ja noormaletaja Georg Abozenko kogusid 24 häält, ülejäänud kandidaadid ei kogunud tarvilikul määral hääli. Andres Karba, Priit Värk 23 ja Vladimir Žavoronkov kogusid 23 häält ning koopteeriti maleliidu juhatusse. Kurb on see, et Eesti Male Toetusühingu mehed kasutavad üldkoosoleku häälte saamiseks neidsamu meetodeid, mida on aastakümneid kasutanud varasemad malejuhid - meelitamine, ähvardamine, libaklubide häälte abil tulemuste mõjutamine.
Elust malerindel18. aprill 2019, 06:24
Vaevalt et probleemid maleliidu juhtimisega läbi on; arvata võib, et probleemid lähevad veel hullemaks. Eesti Male Toetusühingu mehed käisid üle poole aasta mööda maleklubisid, meelitasid, mõjutasid ja ähvardasid. Kellele lubasid raha ja toetusi; kellele tegid napsuga lõunasöögi välja, keda ähvardasid ruumidest ja toetustest ilma jätta. Hääletuste tulemused otsustas see, kellel õnnestus rohkem libaklubisid üldkoosolekule saada; kes sai rohkem klubidelt volitusi enda nimel hääletamiseks. Aga tulemused olid ikkagi kehvad. (jatkuu...)