IME! Tiger Woods võitis karjääri 15. suurturniiri.Foto: AFP/Scanpix
Spordivaria
15. aprill 2019, 11:45

Kõigi aegade suurim sportlane?! Tiger Woodsi imeline triumf pani Serena Williamsi nutma

Tiger Woods jätkab spordimaailma hullutamist isegi 43aastaselt. Teda on karjääri jooksul mitu korda vigastuste ja skandaalide järel maha kantud, kuid Woods ei jätnud jonni. Eile võitis ta peaaegu 11aastase pausi järel suurturniiri ehk Majori.

Woods tõusis tippkonkurentsi tagasi eelmisel aastal, kuid arvestades golfis valitsevat ülitihedat konkurentsi, uskusid vähesed, et Woods taas suurturniiril kõigist jagu saaks. Äsja lõppenud Mastersi viimase päevaga keeraski ta võistluse enda kasuks.

Tegemist oli Woodsi karjääri 15. suurturniiri võiduga. Mastersi triumfid pärinevad 1997., 2001., 2002., 2005. ja 2019. aastast. „Mu lapsed olid samuti siin ja sellega täitus üks ring. Ka minu isa oli 1997. aastal kohal,“ rääkis üliõnnelik Woods. „See on kindlasti minu karjääri raskemate võitude seas, arvestades, mis viimastel aastatel toimus.“

2016. ja 2017. aasta Mastersid jäid legendil seljavigastuse tõttu vahele. Ta on läbinud hulga operatsioone ja pidi mingis mõttes isegi uuesti golfi mängima õppima. Ameeriklase karjääri segasem ajastu algas tegelikult juba 2009. aastal, mil Woods tegi autoavarii ja lahutas suure seksiskandaali järel abielu.

Woodsi võit tekitas spordimaailmas tõelise tormi. Tennisestaar Serena Williams tunnistas Twitteris, et puhkes telekat vaadates nutma: „Ma olen pisarates, kui vaatan Tiger Woodsi, kes on suurepärasem kui keegi teine. Teades, mida oled füüsiliselt tagasituleku pärast läbi elanud, teed sa täna midagi sellist? Vau, miljon õnnitlust!“

Eldrick Tont „Tiger“ Woods

  • 43aastane
  • Sündinud Californias
  • Abielus Elin Nordegreniga aastatel 2004-2010
  • Kaks last: tütar Sam Alexis ja poeg Charlie Axel
  • Major: 15 võitu
  • PGA Tour: 81 võitu
  • European Tour: 40 võitu