See punane vormel ei liigu piisavalt kiiresti.Foto: SIPA/Scanpix
Vormel 1
15. aprill 2019, 14:40

Kas Ferrari saamatus toob kaasa Mercedese järjekordse triumfi?

Vormel 1 maailmas oodati hooaja eel suurt võitlust Mercedese ja Ferrari vahel, kuid tundub, et viimased on taas auto seadistamisega valel teel.

Bahreinis tõestas Ferrari, et nad võivad olla väga kiired, kuid kolme etapi järel oleme ikkagi seisus, et Mercedesel on kirjas kolm kaksikvõitu. Konstruktorite arvestuses on Saksamaa tiimil juba 130 punkti itaallaste 73 vastu. Viimati algas hooaeg kolme kaksikvõiduga 1992. aastal, kui samaga sai hakkama Williams.

Kõik taandub väidetavalt sellele, et Ferrari eksis aerodünaamika väljatöötamisel. Sirgel on punane vormel väga kiire, kuid kurvides kaotatakse kõvasti aega. Maailmameister Nico Rosberg arvab, et probleemi pole võimalik kiiresti lahendada.

„Mercedesed on praegu väga suured favoriidid. Nad näivad liiga tugevad ja Ferraril on probleeme. Ferrari on aerodünaamiliselt täiesti vales kohas,“ ütles Rosberg, kelle sõnul tuleks Itaalia tiimi inseneridel keskenduda esitiiva paika kruttimisele. „See nõuab kõvasti tööd, mis võtab palju aega.“

Rosberg lisas, et teatud radadel võib Ferrari oma suurimatele rivaalidele vastu saada, kuid näiteks järgmine etapp Bakuus tõotab taas tulla Mercedese pidu, sest seal on palju aeglasi kurve.