Paulius Jankunas (viskel).Foto: SIPA/Scanpix
Euroliiga
15. aprill 2019, 18:03

Imekombel Euroliiga veerandfinaali jõudnud Žalgiris võib õige pea saada olulise täienduse

Homme Euroliiga veerandfinaalseeriat alustava Kaunase Žalgirise korvpallimeeskonna peatreener Šarunas Jasikevicius ütles Leedu meediale, et kapteni Paulius Jankunase seisund läheb iga päevaga paremaks ja on isegi väike võimalus, et ta tuleb Istanbuli Fenerbahce vastu platsile.

"Paulius proovib iga päevaga pisut enam treeningutest osa võtta. Esialgu pole mõtet temalt palju oodata, aga kapteni kohalolek on väga oluline, eriti hooaja nii tähtsas faasis," vahendas Jasikeviciuse sõnu portaal Krepsinis.net.

34aastane Jankunas mängis viimati Žalgirise eest 28. veebruaril. Tema hooaja keskmised näitajad on 6,2 punkti ja 3,1 lauapalli.

Põhihooajal kaotas Žalgiris Fenerbahcele mõlemad mängud. Kodus jäädi alla 75 : 82 ja võõrsil 61 : 78. Samad tiimid läksid vastamisi ka 2018. aasta poolfinaalis, toona oli Fenerbahce parem 76 : 67.

Märtsis ja aprillis näitas Žalgiris, et edukad suudetakse olla ka ilma Jankunaseta. Põhiturniir lõpetati kuue järjestikuse võiduga ja napsati viimane play-off'i koht. Kui Žalgiris kogus võrdselt 15 võitu ja 15 kaotust, siis Fenerbahce saldoks jäi 25 võitu ja 5 kaotust.

"Fenerbahce on väga füüsiline võistkond. Põhihooaja teise mängu avapoolajal lõid nad meid oma füüsilisusega täiesti rivist välja. Peame aru saama, et tuleb mängida võimalikult agressiivselt, muidu pole meil mingeid šansse," rääkis Jasikevicius.

2017. aasta meister Fenerbache sai hiljuti hea uudise, sest selgus, et nende suurim korvialune jõud Jan Vesely saab hoolimata kergest tervisehädast homme kaasa teha. Ent eemale jäävad Joffrey Lauvergne ja Tyler Ennis.

Kolme võiduni peetava seeria avamäng on homme kell 20.45. Teine mäng peetakse neljapäeval samuti Istanbulis. Järgmisel nädalal kolitakse Kaunasesse.

Homme alustavad veerandfinaali ka Moskva CSKA (2. asetus) ja Vitoria Baskonia (7). Kolmapäeval kohtuvad Madridi Real (3) - Ateena Panathinaikos (6) ja Istanbuli Anadolu Efes (4) - Barcelona (5).