Ole Einar Björndalen.Foto: SVEN HOPPE
Talisport
15. aprill 2019, 19:59

Björndaleni soovitus venelasest dopingumehele: tee ometi suu lahti!

Läbi aegade edukaima laskesuusataja Ole Einar Björndaleni arvates peaks venelane Aleksander Loginov suu avama, vastasel juhul jäävadki konkurendid tema 2010. aastate keskpaiga dopingupatust rääkima.

"Norra murdmaasuusataja Martin Johnsrud Sundby jäi keelatud võttega vahele. Ta tarvitas astmaravimit ja ületas piirnormi. See lugu on selgeks räägitud ja kõik saavad aru, mida ta tegi. Tõsi, vahepeal tuleb see Norras, aga eriti Venemaal endiselt jutuks," lausus Björndalen intervjuus Venemaa saatele "Commandos".

"Loginoviga on teine lugu. Ta tarvitas erütropoetiini (EPO). Tegemist on väga tugeva dopinguainega. Segadust on palju, sest inimesed tahavad teada, kuidas EPO Loginovi kehasse sattus. Asja teeb hullemaks, et ta ei räägi sellest. See on raske, aga ta peab lõpuks rääkima hakkama," lisas kaheksakordne olümpiavõitja.

Märtsis ütles Loginov Norra rahvusringhäälingule, et ta ei taha oma võistluskeelu tagamaid selgitada.

Loginov sai 2014. aasta novembris rahvusvaheliselt laskesuusaföderatsioonilt kahe aasta pikkuse võistluskeelu. Esimesed hooajad pärast tagasitulekut kuigi edukad polnud, aga lõppenud hooajal võitis ta Östersundis peetud MMil kaks medalit. MK-sarja üldarvestuses sai 27aastane Loginov teise koha.

Kogu intervjuu Björndaleniga: