Eric Camilli 2016. aasta Mehhiko rallil.Foto: AFP/Scanpix
WRC
15. aprill 2019, 22:48

Ootamatult M-Sporti pääsenud Tänaku endine tiimikaaslane tahab WRC-sarja tagasi tulla

2016. aastal ootamatult M-Spordi rallitiimi põhivõistkonda arvatud Eric Camilli pole pärast nigelaks jäänud hooaega saanud MM-rallidel WRC-autoga sõita. Prantslane loodab, et järgmisel aastal saab tema WRC-karjäär uue peatüki.

"Töötan väga suure kirega, et tagasi tulla. Tean, et suudan paremaks minna. Olen läbinud ainult 60 MM-rallit ja mida rohkem kogemusi saan, seda kiiremaks lähen," rääkis ta WRC-sarja kodulehele.

Pärast 2016. aastat, kus Camilli sai 28 punktiga kokkuvõttes 11. koha, on ta sõitnud R5 autodega klassi võrra madalamas, WRC 2 sarjas. 2017. aastal tuli ta Ford Fiesta roolis hooaja kokkuvõttes teiseks, hiljem on ta kaasa teinud vaid üksikutel rallidel.

Viimasel ajal on prantslane aidanud testida Volkswagen Polo R5 autot, hiljutisel Korsika rallil Camilli põlema läinud Volkswageniga finišisse ei jõudnud.

"Volkswagenit testida ja sellga rallidel sõita on fantastiline, aga nad ei saa mulle täishooaega pakkuda. Seega on mul õigus ringi vaadata ja uurida, kas ma saaksin järgmiseks aastaks mingi koha leida," sõnas Camilli.

2016. aastal sõitis M-Spordi Ford Fiesta WRC-ga ka Ott Tänak, aga tema Fiesta jalavarjudeks oldi Michelini asemel DMACKi rehvid. Eestlane oli toona 88 punktiga kaheksas.