Santiago Ascacibar võitlemas Javi Martinezega palli pärast. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
16. aprill 2019, 18:41

Vastasmängijat tatiga pritsinud pallur peab hooaja lõpuni võistluskeeldu kandma

Argentina koondislane Santiago Ascacibar (22) ei saa tänavusel hooajal oma leivaisa Stuttgarti enam aidata, pärast seda kui poolkaitsjale määrati sülitamise eest kuue nädala pikkune võistluskeeld. 

Stuttgart läks laupäeval vastamisi Leverkuseni Bayernile, kellele tuli valusalt 0:1 alla vanduda. Kohtumise ainsa tabamuse eest hoolitses Kai Haveretz, kes realiseeris mängu 64. minutil penalti. Kohtumise lisaminutitel oli just tema see, kes Ascacibar kurguklibiga kostitas. 

Õnneks märkas seda koheselt ka mängu peakohtunik, kes argentiinlase väljakult punase kaardiga minema saatis. Saksamaa Jalgpalliliit määras poolkaitsjale lisaks veel kuue nädala pikkuse võistluskeelu, mis tähendab, et Ascacibar ei saa tänavuse hooaja jooksul enam oma koduklubi aidata. 

Mees ise on oma teguviisi pärast juba avalikult vabandanud. "Olen oma vabandused nii enda kui ka vastasklubi suunas juba teele pannud. Minu vabandus on siiras ka Kai Havertzi suunas. Isegi, kui mind selleks tol hetkel provotseeriti, poleks pidanud ma niimoodi reageerima," sõnas ta ametlikus pöördumises. 

Viis vooru enne lõppu leiab Stuttarti 16. kohalt, mis hetkel tähendaks viiekordse Saksamaa meistri jaoks väljalangemismänge. Peaks nii ka minema, võib isegi juhtuda, et Ascacibaril õnnestub nende eest ka veel väljakule joosta, kuna üleminekumängude teine kohtumine leiab aset seitsme nädala pärast. 

Standings provided by Sofascore LiveScore