EI LÄHE! Arturas Milaknis suutis täna palli läbi kõrvirõnga saata vaid korra. Foto: Twitter @bczalgiris
Euroliiga
16. aprill 2019, 22:40

KAHJU! Kaunase Žalgiris sai veerandfinaali avalahingus valusa paki

Baltikumi au ja uhkus Kaunase Žalgiris sai korvpalli Euroliiga veerandfinaali avamängus võõral väljakul Fenerbahcelt kindla 43:76 kaotuse. 

Avaveerandil suutsid leedukad põhiturniiri võitnud Fenerbahce palluritega mängida kui võrdne võrdsega, kuid peoperemeeste esimene ja kahjuks ka otsustav äraminek toimus juba teisel veerandajal. 

Veerandaja esimene korv tuli küll Žalgirise mängujuhi Nate Woltersi poolt, mis seadis jalule ka 15:15 viigi, kuid pärast seda tegid türklased 13:4 spurdi ning poolajal mindi riietusruumi juba võõrustajate 38:21 eduseisus. 

Pööret mängu ei toonud ka teine poolaega. Kolmanda veerandaja lõpuks oli Fenerbahce eduseis juba 59:35 ning lõpusireeni hetkel särasid tablool numbrid 76:43. 

Võitjate tulemuslikuim oli Nikola Kalinic 16 silmaga, Marko Guduric lisas omalt poolt 12 ja Erick Green 12 punkti. Žalgirise eest jõudis ainsana kahekohalise arvu punktideni Marius Grigonis (10 punkti).  

Õhtu teises kohtumises alistas põhiturniiri teisena lõpetanud Moskva CSKA kerge vaevaga Baskonia meeskonna 94:68. Sergio Rodriguez viskas Armee spordiklubi särgis 19 silma, kaotajate parim oli Shavon Shields 17 punktiga. 

Euroliiga veerandfinaalid mängitakse kolme võiduni.