Hetk, mil Ajax juubeldas ning Juventus valusalt haavata sai. Foto: Reuters/Scanpix
Meistrite liiga
16. aprill 2019, 23:55

AJAX TEGI SEDA TAAS! Noored hollandlased kukutasid Cristiano Ronaldo ja Juventuse (4)

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid esimesed poolfinalistid. Nelja tugevaima seas lunastasid koha FC Barcelona ning Amsterdami Ajax, kes olid üle vastavalt Manchester Unitedist ja Torino Juventusest. 

Juventuse koduareenil avas mänguskoori ei keegi muu kui Cristiano Ronaldo. Portugallasel õnnestus mängu 28. minutil nurgalöögi olukorras kõik kaitsjad (Ajaxi meeste omavahelisel kokkupõrkamisel) maha raputada ning seejärel nahkkera kerge vaevaga peaga väravasse suunata. 

Tegemist oli Ronaldo 126 väravaga vutimaailma kuninglikus sarjas. Hämmastav on ka asjaolu, et koguni 65 neist on tulnud play-off-faasis. 

Toda eduseisu said itallased nautida vaid kuus minutit, sest seejärel kattis Federico Bernardeschi ära Donny van de Beeki suluseisu ning hollandlane sokutas mänguvahendi kerge vaevaga Wojciech Szczesny selja taha. 

Teisel poolajal oli Ajax see, kes võõral väljakul mängu kontrollis ning nende vaev sai ära tasutud 67. minutil. Nende sangariks tõusis 19aastane kapten Matthijs de Ligt, kes nurgalöögist peaga palli väravasse suunas. 

Mängu lõpp kujunes veel põnevaks, sest kohtumise 90. minutil tabas pall karistusalas Danny Blindi kätt, kuid ei mängu peakohtunik Clément Turpin ega ka videoarbiitrid selles olukorras Juventuse kasuks penaltit ei näinud. 

Viimati mängis Ajax Meistrite liiga poolfinaalis hooajal 1996-97 ehk toona polnud näiteks Hollandi klubi sangar de Ligt veel isegi ilmavalgust näinud. 

Teises teisipäevases kohtumises otsustati mängu saatus juba esimesel poolajal. FC Barcelona ründetalisman Lionel Messi kasutas kahel korral ära Unitedi kaitsjate eksimuse, lõigates palli vahelt ning virutades selle väljastpoolt karistusala Unitedi väravavõrku. Tõsi, teise tabamuse puhul tuli tal tänada ka David de Gea saamatust. 

Messi mõlemad tabamused:

Kohtumise lõppseisu 3:0 vormistas Philippe Coutinho, kes demonstreeris mängu 61. minutil oma "firmamärki". 

  • Juventus - Amsterdami Ajax 1:2 (kokkuvõttes 2:3) | 28. Cristiano Ronaldo - 34. Donny van de Beek, 67. Matthijs de Ligt
  • FC Barcelona - Manchester United 3:0 (kokkuvõttes 4:0) | 16., 20. Lionel Messi, 61. Philippe Coutinho.