Ott Tänak ja Martin Järveoja mullu Austraalia rallil. Foto: Imago Sport / Scanpix
WRC
17. aprill 2019, 12:49

Austraalia ralli võib järgmisel hooajal kalendrist kaduda

Okeaanias on tugevalt ringlema läinud kuulujutud justkui võidaks WRC kalendriaasta traditsiooniline lõpuralli toimuda järgmisel hooajal Austraalia asemel Uus-Meremaal. 

Nimelt pole WRC isad rahul Austraalia ralli keskuse Coffs Harbouriga, mis masinate jaoks lihtsalt väikeseks jääb. Samuti pole võidukihutamine Rohelisel Mandril piisavalt huvilisi teepervele meelitanud. 

Nii ongi levima hakanud kuulujutud, et järgmisel aastal antakse etapp Uus-Meremaale korraldada, et Austraalia ralli juhtpersoonid saaks vaheaasta, et sobivama rallikeskuse jaoks uus asukoht leida. 

"Otsime jätkuvalt võimalusi, et Uus-Meremaale MM-etapp tuua," vahendab väljaanne RallySport Magazine ralli peakorraldaja P.J. Johnsoni sõnu. "Lähinädalatel peaks asi selgemaks saama."

Austraalia ralli pressiesindaja sõnas samale väljaandele, et nemad ei kavatse MM-rallist niisama lihtsalt loobuda ning samuti pole WRC sari neil palunud rallikeskust Coffsi rannikult mujale viia.

Uus-Meremaa oma poeg Hayden Paddon kommenteeris võimalikku vangerdust järgnevalt: "Ilmselt pole see praegu minu koht liiga palju sõna võtta, aga kui arvestada seda, mida ma kuulnud olen, siis tundub asi lubav."

Uus-Meremaa teed poleks WRC-sõitjatele sugugi võhivõõrad. Sellel sajandil on seal sõidetud kokku üheteistkümnel korral, viimati 2012. aastal. Enim, viiel korral on seal võidutsenud Marcus Grönholm. 

2019 aasta MM-etapid:

24.-27. jaanuar Monte Carlo ralli

14.-17. veebruar Rootsi ralli

7.-10. märts Mehhiko ralli

28.-31. märts Korsika ralli

25.-28. aprill Argentina ralli

9.-12. mai Tšiili ralli

30. mai - 2. juuni Portugali ralli

13.-16. juuni Sardiinia ralli

1.-4. august Soome ralli

22.-25. august Saksamaa ralli

12.-15. september Türgi ralli

3.-6. oktoober Walesi ralli

24.-27. oktoober Kataloonia ralli

14.-17. november Austraalia ralli