Markko Märtin ja Ott Tänak. Foto: wrc.com
WRC
17. aprill 2019, 13:11

MENTORI JÄLGEDES! Ott Tänak ostis Markko Märtini rallitiimis endale osaluse

Eesti rallimaailma kaks säravaimat nime Markko Märtin ja Ott Tänak on otsustanud jõud ühendada ka uuel tasandil. Nimelt asuvad nad üheskoos vedama Märtini poolt asutatud MM-Motorsporti. 

Märtin lõi MM-Motorspordi 2006. aastal ning aastatel 2009-2011 kihutas selle värvides ka Tänak. Praegu juhib MM-Motorsport Toyota rallimeeskonna järelkasvuprogrammi, kus kihutab MM-etappidel näiteks jaapanlane Takamoto Katsuta. 

Tänakul on ka endanimeline rallitiim OT Racing, mille ridades saavad Eesti sõitjad kogemusi peamisel kohalikel rallidel. MM-Motorspordiga soovib saarlane aga kindlustada oma tulevikku pärast sõitjakarjääri lõppu. 

"Mul on küll 2013. aastast enda meeskond, kuid Markkoga koos töötamine on efektiivsem, kui eraldi asju ajada - see tundus lihtsalt loogilise sammuna. Oleme koos töötanud alates sellest hetkest kui teineteist tundma õppisime," selgitas Tänak WRC kodulehele otsuse tagamaid. 

"Olen selle spordiga tegelenud kogu oma elu ja tahan selle sees edasi olla ka pärast oma karjääri lõppu. Kui ma lõpetan, siis see on minu järgmine samm."

Kui Tänak jätkab MM-Motorspordi juures seega meelsasti ka pärast enda sportlaskarjääri lõppu, siis Märtini jaoks annab see omakorda võimaluse tiimi juhtimise juurest samm tagasi teha. 

"Ütleme nii, et ma ei kavatse nii kaua asjaga seotud olla kui (M-Spordi boss) Malcolm Wilson," sõnas Märtin. "Meil on tiimiga omad plaanid ning oleks tore lisaks võistlemisele ka mõnda autot arendada. Samuti on tore olla seotud mõne programmiga, mis aitab noortel sõitjatel, nagu Katsuta, sammu edasi teha."

"Tänaku jaoks on see hea lüke. Kui ta karjääri lõpetab, siis kogu kaadervärk juba töötab ning tal on kerge peale hüpata," sõnas Märtin lõpetuseks.