Eilinastus film rallisõitja Ott Tänakust "Ott Tänak - The Movie" Foto: Robin Roots
WRC
17. aprill 2019, 16:29

Ott Tänaku filmi stsenarist Kaidi Klein: tundsin end teda intervjueerides mõnigi kord idioodina (10)

Ott Tänaku filmi toimetaja ja stsenarist Kaidi Klein nentis, et Tänak on üpriski keeruline intervjueeritav, ning isegi kui ta oli end intervjuudeks hästi ette valmistanud, oskas rallimees nõrgematest kohtadest kinni võtta.

Kleini sõnul on Tänak küll oma töö tõttu kaamerate, mikrofonide ja pideva tähelepanu all olemisega harjunud, kuid siiski on mehe näol tegu väga kinnise inimesega.

Kleini sõnul imestati selle üle, et kui filmimise ajal Tänakul pidevalt kaamerate ja mikrofonidega järel käidi, siis see teda väga ei häirinud.

"Kuigi muidugi oli ka neid hetki, kus häiris ja me saime sellest aru, aga ta ei öelnud meile. Kuigi ma ütlesin, et kui sa ei taha meid näha, kui sul on meist kõrini, lihtsalt ütle, teeme kohe sellise kokkuleppe. Ta ei öelnud seda kordagi, aga me õppisime teda ise lugema, et nüüd on targem eemale hoida,” rääkis Klein Raadio 2-s.

Lisaks on Tänak kuulus selle pooles, et ta on väga kidakeelne ja keeruline intervjueeritav. Klein tõdes, et tal oli sellepärast suur hirm ja seetõttu tegi ta ära põhjaliku eeltöö. “Mulle räägiti, et ta on kinnine, ma teadsin, kuidas ta annab väga napisõnalisi vastuseid," ütles Klein.

Seda suurem oli üllatus, kui ta Tänakuga esimest intervjuud läks tegema: siis olid mehe vastused pikad ja sisukad, ta kippus isegi jutustama. Kuid oli ka küsimusi, mille puhul Tänak lukku tõmbas. Kleini sõnul oleneb tema vastus suuresti sellest, kui hea on küsimus.

"Kui sa esitad talle rumala küsimuse, ta suudab keerata ja väänata su sõnad tagurpidi ja sa tegelikult tunnedki ennast idioodina. Mina tundsin ka nii mõnigi kord ennast idioodina," tunnistas ta.

Mõte Tänakust filmi teha tuli Eero Nõgesel, kes Kleini sõnul juba tükk aega rallifännina temast filmi oli tahtnud teha. Kõigepealt tutvustas mees mõtet Markko Märtinile, kellega koos Tänakule idee “maha müüs”.