Sadaf Khadem võitis küll matši, kuid kodumaal ootab teda vangla! Foto: STEPHANE MAHE/Reuters
Spordivaria
17. aprill 2019, 17:00

TOHOH! Iraani esimene naispoksija tahetakse jabural põhjusel pokri pista (2)

Sadaf Khadem on esimene [tõsine] Iraani naispoksija, kes Prantsusmaal peetud võistluse järel ei taha aga kodumaale naasta. Põhjus lihtne, sportlast ähvardab vanglakaristus! 

Khademist sai laupäeval esimene Iraani naine, kes rahvusvahelisel võistlusel osalenud. Debüüt läks igati edukalt, ta alistas prantslanna Anne Chauvin´i.

BBC andmetel pidi poksija sel nädalal kodumaale tagasi lendama, kuid tühistas oma reisi. Nimelt ähvardaks teda Iraanis äärmiselt jabural põhjusel vahistamine. Khademi sõnutsi peetakse tema võistlusriietust – riigilipu värvides võistlusvest ja lühikesed püksid – liialt paljastavaks! 

Kuigi naine saadeti kodumaalt heade soovidega teele, siis loodeti, et ta kasutab rohkem keha katvad riideid. Tõsi, tavainimeste seas on Khadem Iraanis rahvuskangelase staatuses. 

"Võistlesin Prantsusmaal legaalsel võistlusel. Ma kandsin lühikesi pükse ja T-särki, mis on ülejäänud maailmas täiesti tavaline, kuid sattusin oma kodumaa reeglitega vastuollu. Ma ei kandnud hijabi ja mind juhendas meessoost treener – mõned peavad seda suureks kuriteoks," ütles Khadem L'Equipe´le.

Iraani ametnikud toimuvat ei kommenteeri.