Kalev/Cramo alistas Zeniti ja jõudis Ühisliiga play-off´i!Foto: Martin Ahven
Korvpall
17. aprill 2019, 20:48

FOTOD | TEHTUD! Kalev/Cramo murdis juubelihooajal viimaks Ühisliiga play-off’i! (2)

Korvpalli VTB Ühisliigas alistas BC Kalev/Cramo koduses Kalevi spordihallis kindlalt 96:80 Peterburi Zeniti ja kindlustas kaks vooru enne põhiturniiri lõppu koha play-off´is!

Eesti meisterklubil oli täna hiilgav võimalus lõpuks pikaaegne unistus teoks teha. Matši eel oli valem lihtne: kui Zenit maha murtakse, on ajaloo esimene Ühisliiga play-off´i pilet taskus. Samas liigseid pinged puudusid, sest ka kaotuse järel püsitaks soodsal positsioonil.

Stardipositsioon oli hea, Peterburi meeskond sõitis Tallinnasse oma liidri Jalen Reynoldsita, kes kannab mängukeeldu. Vigastuse tõttu pidi paar olulist mängijat veel tänase kohtumise vahele jätma. 

Ja Cramo saigi hästi minema. Väljakul võideldi iga sentimeetri eest, rünnakul leiti ladusalt lahendusi ning vastastele kerged korve ei kingitud. Tasuks 15:8 algedu. Kuigi vahetused rikkusid veidi rünnakurütmi, hoiti kaitses kõva ning avaveerandi lõpuks juhiti juba 24:13.

Vähehaaval sai ka Zenit oma mängumootori nurruma. Kaitses tegutseti vedi agressiivsemalt, Cramo hakkas eksima ning külalistel avanesid poolkiirete rünnakute võimalused. Seeläbi tõusis ka enesekindlus, veerandaega alustati 12:3 vahespurdiga. 

Rünnakul hätta jäänud Cramo muutus üha närvilisemaks, kuid Zeniti sabast saadi õigel ajal kinni. Pärast seda, kui külalised 31:31 viigini jõudsid, lõpetas kodumeeskond kolme ja poole minutilise perioodi 12:1 paremusega, võideldes poolajaks välja 43:32 edu. Ja mis kõige tähtsam, riietusruumi mindi mõnusa emotsiooniga. 

Tasub ka ära märkida, et avapoolajal tabas Tony Wroten kolmeseid 3/3 ning tema arvel oli juba 18 punkti. Kusjuures vabaviskeid oli ta selleks ajaks tabanud 3st 1. 

Ka teise poolaja alguses püsisid ohjad Cramo käes. Vahe ei kasvanud küll oluliselt suuremaks, kuid Zeniti esialgu kümnest punktist lähemale ei lastud. Fännid tõmmati käima efektsete alley-oop söötude ning viskeblokeeringutega. 

Külalised jõudsid korraks küll seitsme silma kaugusele, ent siis algas Wroteni sõu. Ta viskas pooleteist minutiga seitse punkti, andis Kristjan Kitsingule hiilgava söödu ja Cramo oligi hoobilt 16ga peal. Otsustavaks neljandikuks kasvatati edu veel punkti võrra.

Ja seda rongi enam pidama ei saanud! Eneskindlalt tegutsenud Cramo Zeniti enam löögiulatusse ei lasknud, viimased minutid kulusid lõpptulemuse vormistamisele. 

Kõik oli selge, 12 kaotuse kõrvale 12. võidu saanud Cramo jõudis viimaks, juubelit tähistaval 10. hooajal, publiku ovatsioonide saatel, Ühisliigas kaheksa parema hulka. 

Kusjuures varem oli Cramo Zenitile kõik matšid kaotanud!

Mis sai täna otsustavaks? Cramo tahtejõud ja Wroteni parim partii Cramo särgis. 

Kuigi pärast Eesti-Läti liiga ebaõnnestumist tundus, et meeskonnas käärib, siis nii Permi Parma kui ka Zeniti vastu näidati vaimujõudu. Varasem jonnimine ja käte laiutamine oli viidud miinimumi, võitlust jagus iga palli eest mõlemal pool väljakul. Ühtse löögirusikana suudab tänavune Cramo enamikele vastastele tõsist peavalu valmistada. 

Kindlasti tasub täna eriliselt kiita Wrotenit, kes kogus muljetavaldavad 31 punkti, 8 resultatiivset söötu ja 8 lauapalli. Jah, statistiliselt on ta varemgi säranud, kuid sageli nullivad rumalused hea partii. Sel korral eksis ta harva ning pingutas kõvasti ka kaitses. Oli igatahes eriline päev, reeglina see mees kolme kolmest mängus ei taba! 

Cramol on võimalik püüda ka tabelis üles poole ronida, laupäeval peetakse tähits mäng Nižni Novgorodiga.

Kohtumise tipphetked:

Standings provided by Sofascore LiveScore