Donaldas Kairys.Foto: Martin Ahven
Korvpall
17. aprill 2019, 21:16

Kalev/Cramo peatreener edu valemist: kombime üksteise piire – see pole alati kena, aga kindlasti seda väärt!

Ilusa võiduga Peterburi Zeniti üle Kalev/Cramo VTB Ühisliiga play-off´i tüürinud Donaldas Kairys oli hoolealustega mõistagi rahul. "Tegime hooaja parima esituse," ütles ta. 

"Teadsime, et meil on Zeniti vastu hea võimalus, sest neil on koosseisuga probleeme. Uskusime endasse ja suutsime väljakul soovitu hästi ellu viia. Olen hoolealuste üle väga rahul," rõõmustas Kairys, kes eraldi tõi välja Tony Wroteni.

"Tony tegi täiesti uskumatu partii. Tema punktid (31 - J.J) polegi kõige tähtsamad, aga ta suutis tiimi suurepäraselt ühendada. Ta ise jagas 8 resultatiivset söötu, kogu meeskonna peale oli see arv 28. Kui nii mängime, on kõik hästi. Usun, et fännid nautisid meie esitust!"

Kui välja arvata teise veerandaja väike mõõn, siis usub Kairys, et täna oli ideaalilähedane partii. "Sisuliselt kõik mängijad tegid nõnda tähtsas kohtumises hea esituse. Ka nemad oskavad korvpalli mängida. Ikka tuleb vahespurte sisse, kuid kõige tähtsam on sealt välja tulla. Meie saime sellega hakkama," resümeeris peatreener. 

Cramol kulus Ühisliiga play-off´i jõudmiseks peaaegu 10 tervet hooaega. Kairys on tiimi juhendanud vähem kui poolteist aastat. Mida on ta eelkäijatest teisiti teinud? 

"Ma ei tea, öelge teie mulle," muigas leedulane. "Me mängime kõvasti, treenime kõvasti, kombime üksteise piire  – see pole alati kena, aga kindlasti seda väärt!"

Cramo tagamängija Martin Dorbek oli matši järel selgelt rahulolev. "Mõnus oli," võttis ta mängu lõbusalt kokku. "Kui meil paar hullu jooksma saavad, siis on väga lihtne. Kindlasti mõnus mäng publikule vaadata."

Zeniti peatreener Joan Plaza ei jäänud oma meeste esitusega absoluutset rahule: "Arvan, et me ei väärinud võitu. Me ei saanud mängust aru. Meil puudus vajalik energia. Tegime palju vigu järjest. Jäime korvi all hätta."

Juhendaja tõdeb, et vigastused valmistasid neile palju tuska, kuid selle taha peitu pugeda ei saa.