Tottenhami pallurid võivad tähistada!Foto: ANTHONY DEVLIN/AFP
Meistrite liiga
17. aprill 2019, 23:56

FOTOD | Meistrite liiga neli paremat selged: Manchesteris sai näha enneolematut väravatesadu, Liverpool näitas muskilt

Jalgpalli Meistrite liigas on sõelale jäänud neli paremat, viimasena kindlustasid koha poolfinaalis Tottenham ja Liverpool. 

Manchester City - Tottenham

Paugutamiseks läks kohe alguses. Juba neljandal minutil viis Raheem Sterling kodus mänginud City 1:0 juhtima ning kahe matši kokkuvõttes olidki sotid tasa. 

Kauaks aga võõrustajate pidu ei kestnud, sest Heung-Min Son vedas 7. ja 10. minutite tabamustest Tottenhami omakorda 2:1 juhtima. 

Möödus kõigest 100 sekundit, kuniks Bernardo Silva tabloole taas viigi seadis. 10 minuti ja 40 sekundiga sai Manchesteri publik näha juba nelja tabamust!

Ja tuli ka lisa! 21. minutil oli taas täpne Sterling ning 3:2 eduseisust pääses City ka poolajapausile. Aga võõrsil saadud 0:1 kaotus tähendas, et edasipääsuks vajati sel momendil juba vähemalt kaheväravalist võitu. 

Ka teisel poolajal jätkus lõbus ja lahtine jalgpall. Võimalusi jagus mõlemale poolele, sihile jõudis City, 59. minutil viis Sergio Agüero kodumeeskonna 4:2 juhtima. Nüüd olid kõik võtmed juba nende käes! 

Fernando Llorente tõusis Tottenhami kangelaseks. Foto: ANDREW YATES/Reuters

Jalgpallijumalal olid selle mänguga aga omad plaanid. 73. minutil suunas tsenderduse peenelt puusaga väravasse Fernando Llorente ning Tottenham vähendas vahe taas minimaalseks. 

City surve oli viimastel minutitel võimas ning viimaks õnnestuski Tottenhami kaitselukk lahti muukida. 3. üleminutil lõi Streling palli väravasse, kuid sekkus VAR, mis tuvastas suluseisu ning värav ei jäänud kehtima!

Närvilistel lõpuhetkedel enam Cityl häid momente ei tekkinud. Tottenhami jaoks oli 3:4 kaotus piisav, et koht poolfinaalis kindlustada!

Fakte: 

  • Nõnda kiiresti pole varem üheski Meistrite liiga matšis nelja väravani jõutud.
  • Viimati nähti viie väravaga Meistrite liiga avapoolaega Inglismaa pinnal 2005. aastal.
  • Sterling on sel hooajal olnud 50 matšis osaline 43 väravas (29 väravat, 14 söötu).
  • Kevin de Bruyne on pärast 2007. aastat esimene, kes Meistrite liiga veerandfinaalis andud vähemalt kolm väravasöötu. Viimati suutis seda Ryan Giggs. 
  • Tottenham on seitsmes unikaalne Inglismaa klubi, kes Meistrite liigas (1992. aastast) poolfinaali jõudnud. Nõnda palju erinevaid poolfinaliste pole ühelgi teisel riigil ette näidata. 
  • Tottenham jõudis Euroopa klubisarjas ajaloo jooksul teist korda poolfinaali, esimest korda suudeti seda 1962. aastal. 

Porto - Liverpool

Kodus 2:0 edu välja võidelnud Liverpool jäi alguses vastaste surve alla, kuid Porto ei suutnud oma võimalusi ära realiseerida. Sihile õnnestus jõuda hoopis Inglismaa tippklubil, 26. minutil oli täpne Sadio Mane. 

Sadio Mane. Foto: PAUL ELLIS/AFP

Sellega oli matš sisuliselt tapetud, sest Porto vajas edasipääsuks koguni nelja väravat. Teise poolaja alguses kindlustas Liverpool oma olukorda veelgi, 65. minutil oli täpne Mohamed Salah. 

Päris nullile Porto siiski jääda ei soovinud, 68. minutil lõi ühe värava tagasi Eder Militao. Enamaks aga jaksu polnud, viimased paarkümmend minutit kuulusid kindlalt Liverpoolile, lõppseisu 4:1 vormistasid Roberto Firmino ja Virgil Van Dijk.

Fakte: 

  • Ainult Steven Gerrard (21) on löönud Euroopa klubisarjades Liverpooli eest rohkem väravaid kui Sadio Mane (14).
  • Viimasest 12st Liverpooli mängust on Mane löönud avavärava koguni kaheksas.
  • Liverpooli kaks esimest raami löödud palli lendasid ka väravasse. 

Eile kindlustasid koha poolfinaalis Amsterdami Ajax, kes läheb vastamisi Tottenhamiga ja Barcelona, kellel tuleb rinda pisa Liverpooliga.