Pep Guardiola. Foto: Reuters/Scanpix
Meistrite liiga
18. aprill 2019, 09:25

Guardiola äravõetud väravast: see oli väga julm

Manchester City jalgpallurid ja fännid olid eile õhtul momendiks kindlad, et just nemad pääsesid Raheem Sterlingu hilise väravaga Meistrite liigas poolfinaali. Paraku osutus reaalsus teistsuguseks, kuna videokohtuniku abiga fikseeriti väravaolukorras suluseis, mistõttu tabamus tühistati. 

"See oli väga julm. See hetk, kui öeldi, et värav ei lugenud," sõnas City juhendaja Pep Guardiola pärast mängu. 

"Jõudsime juba tähistada, nii minuti jagu. Sest kui mängu on jäänud minut või kaks ning sa oled nii lähedal poolfinaalkoha kindlustamisele. See oli väga julm, aga on mis on."

Lisaks jäi hispaanlasele hinge Tottenhami kolmas värav, mis tema hinnangul löödi käega. "Ma toetan VARi täielikult. Võib-olla kohtuniku nähtud kaadrist see (Llorente värav) polnud käega löödud, kui teise nurga alt on see selge käsi."

Kaader, millest tõepoolest ilmneb, et pall tabas Llorente kätt:

Seda, miks peakohtunik Cüneyt Cakirile kordagi seda kordust ei pakutud, jääb aga vastuseta. 

Tottenhami loots Mauricio Pochettino sõnas, et need paar minutit olid tema treenerikarjääri parimad. "See on täiesti uskumatu, kuidas mäng lõppes. Ma olen oma mängijate üle nii uhke," lausus ta.

"Tol hetkel juhtus mu peas nii palju. Pettumus oli ülisuur, kuid just sel hetkel otsustasid nad otsust muuta. Just see on põhjus, miks me jalgpalli armastame."

Kergendatult võis hingata ka Spursi poolkaitsja Christian Eriksen, kes lõpuminutite väravaolukorra pallikaotusega üldse põhjustas. 

"Ma olen ilmselt planeedi üks õnnelikumaid inimesi. Ma tõesti arvasin, et nüüd ongi kõik. Kogu mäng oli kui Ameerika mäed. Meie andsime endast kõik täpselt nagu ka nemad - see oli üks imelik mäng."

Videokohtunik ehk VAR põhjustab vutifännide seas jätkuvalt kahtlemata kahetisi emotsioone, kuid vähemalt Tottenhami fännid armusid sellesse eile lõplikult ära. "VAR, VAR, mu kuningas," oli nende viimane staadionil tehtud ühishüüe.