Michele Mouton käis koos abilistega Keenia teid uurimas.Foto: safarirally.co.ke
WRC
18. aprill 2019, 18:50

Kõigi aegade parim naisrallisõitja testis Keenia teid. Kas legendaarne Safari ralli naaseb lõpuks MM-sarja?

Keenias peetav legendaarne Safari ralli teeb tõsiseid jõupingutusi, et taas MM-sarja etapiks pääseda. Äsja käisid WRC juhtivad eksperdid kohalike oludega tutvumas ja andsid aafriklastele juhtnööre.

Viimati sõideti Keenias MM-ralli 2002. aastal, kui võidu noppis Colin McRae, kes edestas ligi kolme minutiga Harri Rovanperät. Edasi läksid vahed juba ülisuureks: kolmanda koha saanud rootslane Thomas Radström kaotas 18 minutiga, Markko Märtin neljandana 21 minutiga. Viies oli toona Sebastien Loeb.

Hiljem on Safari ralli alati toimunud, kuid vaid kohaliku rallisarja osana. Nüüd käivad aga otsustavad läbirääkimised ning korraldajad loodavad MM-sarja naasta juba järgmisel aastal.

WRC ohutusdelegaat ja läbi aegade parim naisrallisõitja Michele Mouton proovis Keenia teed omal nahal järele ja teatas, et rajakate tuleks vastupidavamaks muuta. Moutoni jaoks on Safari ralli vägagi tuttav, sest on omal ajal seal mitu korda võistelnud ja 1983. aastal ka kolmanda koha saavutanud.

Ajakiri Autosport uuris lähedalseisnud anonüümselt allikalt, kuidas Mouton 2019. aastal Keeniaga rahule jäi. „Ta ütles, et nii tema kui ka kogu maailm tahaks näha Safari rallit tõelise testina inimvõimetele ja tehnikale,“ ütles allikas.

Lisati, et ralli kogupikkus vähendatakse 500 kilomeetrini, kuid siiski peab võistlus jääma üliraskeks mõõduvõtuks. Safari ralli erineks paljudest ülejäänud võistlustest, kus mitu esimest sõitjat võivad jääda paari sekundi sisse.

„Tema sõnul on rada ideaalne, kuid sõitjate ohutuse huvides peaks seda vastupidavamaks muutma,“ lisas allikas lootusrikkalt.