Vincent Poirier (paremal).Foto: Alexey Filippov
Korvpall
19. aprill 2019, 09:49

Eestlase meeskonnakaaslane püstitab Euroliigas uusi rekordeid

Korvpallur Vincent Poirier'st sai eile õhtul Euroliiga rekordiomanik: 213 cm pikkusest prantslasest pole ühel hooajal suutnud keegi rohkem lauapalle hankida.

25aastane Hispaania tippklubi Baskonia keskmängija noppis eile õhtul võidukohtumises Moskva CSKA vastu 15 möödaviset ning on nüüd tänavu võtnud 262 lauapalli. Varasem rekord – 256 lauapalli – kuulus kahele mehele: Boban Marjanovicile ja Tyler Honeycuttile. 

Kolme võiduni mängitava veerandfinaalseeria CSKA vastu 1:1 viigisadamasse tüürinud Poirier, kelle meeskonna hingekirja kuulub ka Sander Raieste, on tänavu veel ühe möödavisete hankimise tippmargi püstitanud. Nimelt on ta võtnud 108 ründelauapalli, varasem ühe hooaja rekord kuulus 100 lauapalliga Bryant Dunstonile.

Tippmargi ainuomanikuks sai Gallia kukk CSKA vastu mängitava seeria avakohtumises, kus võttis neli ründelauapalli, mis tähendas, et ta oli hooajal noppinud 104 ründelauapalli.

Poirier on tänavu olnud Euroliiga üks silmapaistvamaid mängijaid ning Euroopa tugevaima korvpalliliiga ekspertide hinnangul on ta kogu võistluse parim lauavõitleja. Sel hooajal on ta keskmiselt toonud 11,4 punkti ja 8,2 lauapalli.