Šarunas Jasikevicius on Euroopa üks hinnatumaid treenereid.Foto: Anton Denisov
Korvpall
19. aprill 2019, 14:56

Kaunase Žalgiris valmistub uueks hooajaks: kardetakse staaride lahkumist, loodetakse eelarve suurenemist (5)

Ehkki tänavune hooaeg veel käib, on Kaunase Žalgiris tegemas ettevalmistusi järgmiseks hooajaks, vahendab Leedu meedia.

Žalgirise direktori Paulius Motiejunase väitel on peatreener Šarunas Jasikevicius järgmiseks hooajaks võistkonda kokku panemas ning Leedu klubikorvpalli au ja uhkuse eelarve võib tõusta 11 miljoni euroni.

Samas tõdes Motiejunas, et parematest palluritest kinnihoidmine saab olema võimatu ülesanne. "Näiteks Brandon Davies mängib meil tema turuväärtusest väiksema summa eest," ütles klubijuht. Ameeriklasest korvialune jõud on lepinguliselt Žalgirise mängija ka järgmisel hooajal, kuid tema kontrahtis on klausel, mille tasumisel võib ta leivaisa vahetada.

See, et Žalgiris oma paremaid poegi kaotab, pole midagi uut. Et tegemist pole Euroliiga rikkurklubiga, on neil finantsiliselt raske eeskätt Türgi ja Hispaania võistkondadega võidelda.

Motiejunas puudutas ka Jasikeviciuse personaalküsimusest. Ta loodab väga, et legendaarne endine mängija jätkab Žalgirise juhendajana, ehkki garantiid ta sellele anda ei saanud. "Maailma tugevaima liiga NBA turgu on raske ette ennustada. Ma ei üllatuks, kui Šaras tuleval suvel NBAs peatreeneriks hakkab," sõnas Motiejunas. Unistuste liiga klubid olid Jasikeviciusest huvitatud juba mullu, kuid toona otsustas ta kodumaale jääda.

Suurepärase põhihooaja lõpuga jõudis Žalgiris viimasena Euroliiga play-off'i, kus madistatakse Istanbuli Fenerbahcega. Pärast kahte Türgis peetud kohtumist on kolme võiduni mängitav seeria 1:1 viigis.