Janar Talts (nr 8).Foto: Aldo Luud
Korvpall
19. aprill 2019, 22:00

Janar Talts dramaatilisest võidust: kui oleksime tappa saanud, siis ei kujuta ette, mis Tartus juhtunud oleks (3)

Tallinna Kalev/TLÜ ja Tartu Ülikooli vahel peetud Eesti korvpallimeistrivõistluste veerandfinaalseeria saatuse otsustas Kalevi ameeriklase Joshua Noffleti viimase sekundi vise, mille kohtunikud lugesid kolmeseks. Seega 97:96 võit Kalevile, seerias olid nad paremad mängudega 3:1.

Videot vaadates tundus, et pigem oli tegu kahesega, aga Noffleti vise jäi Tartu palluri Kregor Hermeti varju. Esmalt otsustasid kohtunikud (Tanel Suslov, Ranno Konks, Alex Talisainen), et tegu oli kolme punkti väärt viskega ja et videopilt ei näidanud ümberlükkavaid tõendeid, jäi otsus jõusse.

Tartu treeneritepink oli sündmuste käigu peale tulivihane. Küsiti, et kui ülekannet tehakse ühe kaameraga ja video vaatamine tulemusi ei anna, siis mis mõte üldse videokordustel on? Õigustatud küsimus. Samuti halastasid õigusemõistjad teisele kalevlasele Damarcus Harrisonile, kes tegi enne palli Noffletile söötmist jooksu.

Kohtunike videovaatamisest seekord kasu polnud. Foto on tehtud Tallinna Kalev/TLÜ - Tartu Ülikooli veerandfinaali teises mängus. Foto: Stanislav Moshkov

Kalev/TLÜ kogenuim mängija Janar Talts võttis võidu hea meelega vastu, aga mängupildiga korvialune jõud rahule ei jäänud.

"Magus võit, eriti sellise lõpuga. Meie jaoks väga oluline võit, sest jäime Eesti-Läti liiga play-off'ist välja ja kõik läks riburadapidi nihu. Aga kaitses oli s**t mäng. Olgu, rünnakul saime palju punkte, aga see oli koos lisaajaga. Tegelikult oli rünnak ka üsna ühekülgne. Meie poolt kole mäng. Kui oleks tappa saanud, siis ei kujuta ette, mis Tartu juhtunud oleks," sõnas Talts.

Tartu võitis avaveerandi 24:16, kusjuures mängu alustanud koosseis oli üllatav. Leedulastest liidrid Arnas Velicka ja Julius Kazakauskas olid platsis, aga nende kõrval võtsid koha sisse Rain Raadik ning vastavalt 17- ja 18aastased Sverre Aav ja Hendrik Eelmäe. Hiljem mäng tasakaalustus.

Jaanuaris "väikese Kalevi" peatreeneriks saanud Müürsepa jaoks kulgesid esimesed kuud kaotustelainel, aga veerandfinaalis oli kerge favoriit Tartu ja nemad suudeti alistada. Midagi pidi peatreeneri karjääris esimesi samme astuv Müürsepp õigesti tegema.

"Kui neli korda jutti ühe meekonna vastu mängida, siis pole enam poistele suurt midagi uut rääkida. Rünnakul oli meil korvi all ülekaal ja tahtsime sinna võimalikult palju palli suruda. Ja teise asjana võtsime Velickat ette. See oli kindel plaan, et teda väsitada. Kui Velicka oleks mõnes olukorras osanud teha mõne targa vea, siis poleks me ehk saanud teda nii palju rünnata," selgitas Müürsepp.

Võiduviske tabanud Noffletit vaevab reieprobleem, seetõttu eelistas Müürsepp suurema osa mängust teist ameeriklast Ronald McGhee'd, kes tabas 10 väljakult sooritatud viskest 3.

Poolfinaalis tuleb Kalev/TLÜ-le vastu veerandfinaalid vabaks saanud TalTech. "Nad on sel aastal väga hästi mänginud. Me pole nende vastu kindlasti favoriidid. Tegelikult pole me kellegi vastu favoriidid, sest olime sisuliselt viimased. Üritame punnida nii palju kui võimalik. Küllap Müürsepp ka midagi välja mõtleb," ütles Talts.