Henri Drell.Foto: Martin Ahven
Korvpall
19. aprill 2019, 20:31

NBA draft'is osalev Henri Drell: tahan tiimidele näidata, et olen NBA kaliibriga mängija

Eesti korvpallur Henri Drell pani oma nime kirja tänavusse NBA noormängijate draft'is. Esimesena sai 18aastaselt ja 205 cm pikkuselt Drellilt kommentaare ESPN.

"Minu eesmärk on näidata tiimidele, et olen NBA kaliibriga mängija," ütles alates 2016. aastast Saksamaal Bambergi süsteemis mängiv Drell. "Lähen USAsse mais ja praegu tean ainult seda, et hakkan ennast võistkondadele näitama."

Drell iseloomustab end mitmekülgse mängijana. "Tahan näidata, et oskan visata, kaitsjatest mööduda ja teha õigeid otsuseid. Olen atleetlikum kui ookeani taga võidakse arvata ja ma mõistan korvpalli hästi. Tahan, et tiimid näeksid minu kirge korvpalli vastu. Armastan korvpalli. Arvan, et paljudel mängijatel pole minu tööeetikat," sõnas ta.

"Minu jaoks pole korvpall töö, sest armastan mängu nii väga. Tiimid näevad minus mängijat, kes tahab kogu aeg paremaks saada. Mul on veel palju õppida ja töötan oma oskuste parandamise nimel rohkem kui keegi teine," lisas Drell.

Eestlane ei aja udujuttu. Näiteks tunneb Õhtulehe andmetel Drelli vastu huvi vähemalt üks NBAs play-off'i jõudnud klubi. ESPNi noormängijate edetabelis asub ta 55. kohal. Draft'is valitakse 60 mängijat.

"(Kui mind ära valitaks,) oleks see Eesti korvpalli jaoks väga tähtis hetk. See teeks mind uskumatult uhkeks, kui saaksin selles osaline olla. Olen Eesti päritolu üle väga uhke ja esindan oma riiki uhkusega iga kord, kui platsile astun," ütles ta.

NBA draft toimub Eesti aja järgi ööl vastu 21. juunit. Eestlastest on draft'is valitud vaid Martin Müürsepp. Tema draft'is 1996. aastal 25. valikuna Utah Jazz, kust ta vahetati kohe Heati.