Ferrari piloodid Charles Leclerc (vasakul) ja Sebastian Vettel.Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
20. aprill 2019, 11:20

Endine Ferrari piloot pole rahul, et tiim eelistab Vettelit noorele talendile (1)

Endine Ferrari vormelipiloot Gerhard Berger (59) leiab, et Sebastian Vetteli eelistamine Charles Leclercile hooaja algfaasis on väär.

Kes ei mäleta, siis hiljutisel Hiina GP-l käskis Ferrari Leclercil Vetteli endast mööda lasta ettekäändega, et too asub hirmsa hooga Mercedeseid püüdma, kuid reaalsuses polnud Vettelil hõbenoolte vastu variantigi. Tagatipuks langes Leclerc meeskonna kehva taktika tõttu viiendaks, tahapoole ka Max Verstappenist (Red Bull).

Ferrari vormel 1 meeskonna pealik Mattia Binotto on avalikult kinnitanud, et nende tänavune esisõitja on Vettel.

"Minu arust on praegu kõik lahtine," lausus aastatel 1984–97 F1-s tegusid teinud Berger väljaandele F1i.com.

Gerhard Berger (paremal) koos endise tippjalgpalluri David Beckhamiga Bahreini GP-l. Foto: Reuters/Scanpix

"Ükskõik, kui palju ma ka Sebastianit ei hindaks, siis siin on poiss, kes on võimeline tulema maailmameistriks. Minu arust ei ole see piisav põhjendus, et üks on kogenud, teine kogenematu sõitja."

Berger pole tiimikorralduste vastane, kuid tema hinnangul peab selle juures arvestama tausta ehk hooaja senist kulgu ja faasi.

"Kas tõesti ei anta ühele mehele isegi võimalust tiitli võitmiseks?" imestab austerlane. 

Ta jätkas: "Selge see, et Sebastianil on praegu keeruline roll. Noor meeskonnakaaslane hingab talle kuklasse ning ta peab samal ajal tiitli võitma ehk alistama Lewis Hamiltoni. See on väga suur peavalu."

21aastane Leclerc, kes võinuks juba hooaja teisel etapil Bahreinis võiduarve avada, kui tema masinat poleks tabanud tehniline rike, on Bergerile muljet avaldanud.

"Ta on silmapaistev kutt täpselt nagu Verstappen, kuid teistsuguse stiiliga. Üks noor kutt on mind esimeste sõitudega veel üllatanud – Lando Norris. Rõõm on näha, et noored tulevad peale."

McLareniga kihutav 19aastane Norris saavutas oma elu teisel GP-l ehk Bahreinis 6. koha. 

Berger ise osales omal ajal 210 vormel 1 GP-l, millest võitis 10. Poodiumit külastas ta kokku 48 korda, kuid meistritiitlit ei võitnud.

MMi punktiseis pärast 3. etappi

Individuaalne: 1. Lewis Hamilton 68, 2. Valtteri Bottas 62, 3. Max Verstappen 39, 4. Sebastian Vettel 37, 5. Charles Leclerc 36.
Meeskondlik: 1. Mercedes 130, 2. Ferrari 73, 3. Red Bull 52.