BC Kalev/Cramo vs. Nižni Novgorod.Foto: Robin Roots
Korvpall
20. aprill 2019, 18:47

SUPER! Jänkid vedasid Kalev/Cramo Ühisliigas veelgi kõrgemale tabelireale (8)

BC Kalev/Cramo alistas VTB Ühisliiga tulises kohtumises koduväljakul 94:84 lähirivaal Nižni Novgorodi.

Nižni oli Tallinnasse tulnud vigastatud Ivan Strebkovi, Kendrick Perry ja Roderick Odomita. Kaks esimest on Zoran Lukici hoolealuste jaoks väga tähtsad, eeskätt rünnakul. Strebkov on tänavu Ühisliigas toonud keskmiselt 12,4 punkti ja andnud 4,9 resultatiivset söötu, Perry vastavad näidud on 16,2 ja 6,8.

Põhitagameeste puudumisel oli Nižnile kohtumise algus veidi kurjakuulutav. Artjom Komolov tegi mängu esimese kolme minuti ja 55 sekundiga juba kolm viga, mistõttu pidi Lukic venelase pingile kutsuma.

Avapoolaja võib kokku võtta lihtsalt: Cramo mängumootor tõrkus, neile nii olulisi poolkiireid- või kiirrünnakuid ei saadud kuigi palju. Donaldas Kairyse juhendatavate esitus polnud voolav, pigem vastupidi. Rünnakul oldi heade viskekohtade leidmisega raskuses. Viskeid tabati 37% täpsusega, mis pole avapoolajal toimunut vaadates põrmugi üllatav. Muidugi tuleb kiita vastaste kaitset, samas võeti ka ise vastu liiga palju halbu otsusi.

Visketabavusega hiilanud Nižni mäng oli hoopis parem. Poolaja 44:39 võitnud külalised olid korvi all heas hoos ning kui visked mõnikord ka ei tabanud, said nad rõõmustada fakti üle, et nende pallurid olid kolmesekundialas füüsiliselt Cramo mängijatest üle. Tänu sellele saadi korvi alt kamaluga häid viskepositsioone.

Teine poolaeg algas tõelise tulevärgiga. Mõlemad pooled said kärmelt punktilisa, kuid initsiatiiv hakkas üha enam koonduma Cramo kätte: mängutempo läks oluliselt kiiremaks ja see oli vesi Eesti meisterklubi veskile.

Tabavate kaugvisete toel läks Cramo 4.20 enne kolmanda veerandaja lõppu juhtima 55:52. Cramole eduseisu andnud Tony Wroteni kolmepunktivise pani publiku ja mängijad rõkkama. Kui sama mees ligikaudu 40 sekundit hiljem järjekordse kaugviske sopsas, polnud enam kahtlust – Cramo on ohjad kindlalt enda kätte võtnud.

Kolmanda neljandiku, mille võitis Cramo 27:15, lõpus jäi Nižni ilma peatreener Lukicist. Kohtunike peale ägestunud serblane ei suutnud oma emotsioone kuidagi talitseda, mistõttu saatsid vilemehed juhendaja minema. Sealjuures ei saanud Cramo fännidelt iroonilise aplausi teeninud Lukic kohe platsilt lahkuda, kuna ootas riietusruumi võtit. 

Viimasel veerandajal tegi Cramo elu raskemaks ka tõik, et paari minutiga tehti täis neli võistkondlikku viga, ent Nižni ei suutnud sellest suurt kasu lõigata.

Tabavad kaugvisked aitasid Cramol Nižnit selja taga hoida. Ka kaitses tõsteti survet, kuid külalised Venemaalt tabasid sellest hoolimata mitu rasket viset. Sellest aga ei piisanud, kuna Cramo hoidis pidevalt nina veidi ees, Nižni ei pääsenud lõpus enam juhtima. Viimased naelad lõid vastaste kirstu kaugviske tabanud Kristjan Kitsing ja võimsa pealtpaneku teinud Chavaughn Lewis.

Üleplatsimehena tõi Arnett Moultrie 22 punkti, Wroten lisas 21 silma.

Võit tõstis Cramo Ühisliiga tabelis seitsmendaks. Neil on Nižniga sama palju võite, kuid edu omavahelistes mängudes annab eelise Kairyse hoolealustele. Cramol on võimalus tõusta ka kuuendaks, ent selleks on vaja põhihooaja viimases mängus kindlasti võita Krasnodari Lokomotiv Kubani ning loota, et Astana või Peterburi Zenit kaotab mõlemad järelejäänud matšid. Seitsmes positsioon säilitatakse, kui võidetakse Kubani või neile kaotatakse, aga Nižni jääb alla Minski Tsmokile.

Standings provided by Sofascore LiveScore